Новини

АПАУ запрошує до обговорення питання врегулювання порядку відкриття аптечних закладів

04/11/2016

ШАНОВНІ КОЛЕГИ – УЧАСНИКИ АПТЕЧНОГО БІЗНЕСУ!

Громадська спілка «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» запрошує суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею лікарськими засобами, долучитись до обговорення питання врегулювання порядку відкриття аптечних закладів. Виходячи з того, що останнім часом, на фармацевтичному ринку України відбувається хаотичне відкриття аптек, ГС «АПАУ» пропонує учасникам аптечного рітейлу об’єднатись у розгляді даного питання та знайти компромісне рішення, що дозволить суб’єктам господарювання (як малим, так і великим) вести чесну конкуренцію та поважати інших представників фармацевтичного ринку.

На сьогодні, ГС «АПАУ» подано на погодження Антимонопольного комітету України проект Кодексу етичної діяльності аптечних закладів. З метою забезпечення рівномірного розміщення для населення аптечних закладів в межах певної адміністративно – територіальної одиниці, стимулювання відкриття аптечних закладів в малих містах та сільській місцевості в Кодексі пропонується встановити правила щодо відкриття аптек, а саме:

«Не відкриття нових аптек в будівлі чи приміщенні за адресою, яка вже використовується як місце провадження господарської діяльності іншою аптекою на підставі відповідної ліцензії.

Дія даної норми не буде розповсюджується на відкриття аптек, що :

– розміщені в будівлях лікувально-профілактичних закладів або торгівельних центрів;

– мають ліцензію на провадження діяльності пов’язаної з виробництвом (виготовленням) лікарських засобів в умовах аптеки;

– мають ліцензію на провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

–  розміщуються у будівлях чи приміщенняхякі будьякий проміжок часу протягомостаннього року використовувались як місце провадження діяльності аптеки іншимліцензіатом».

Такі правила допоможуть уникнути надмірної концентрації аптек у певних регіонах та гарантії забезпечення потреб населення, яке проживає у віддалених районах.

З цією метою, запрошуємо всі зацікавлені аптечні заклади взяти участь в ОПИТУВАННІ, що проводить Антимонопольний комітет України https://www.amc.gov.ua/amku/control/main/uk/publish/article/131107.

subscribe

З метою об’єктивного розгляду впровадження такої пропозиції, ГС «АПАУ» запрошує представників аптек та аптечних мереж долучитись до розгляду вищезазначеного питання та надавати додаткові свої пропозиції на адресу АПАУ: [email protected]

Також пропонуємо зацікавленим особам прийняти участь у відкритому обговоренні даного питання на АПТЕЧНОМУ САМІТІ УКРАЇНИ, що відбудеться 01 грудня 2016 року в конгрес-холі «Коспополіт».

Джерело: прес-центр АПАУ

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ