Аптечные будниНовини

Аптеки готові до реалізації Пілотного проекту

26/07/2012

З метою перевірки стану готовності аптечних закладів до реалізації Пілотного проекту з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою представники Державної служби України з лікарських засобів — перший заступник Голови І. Б. Демченко, директор департаменту державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами О. О. Кропивний, начальник інформаційно-аналітичного управління В.А. Бортницький, 12 керівників територіальних Держлікслужб та генеральний директор ДП «Державний експертний центр МОЗ України» М. М. Нестерчук відвідали аптечні заклади Житомирської, Рівненської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Поїздка аптеками відбулась в рамках проведення в Тернополі спільного розширеного засідання колегії МОЗ України та Тернопільської облдержадміністрації.

Відвідання аптек показало, що у торгівельних залах більшості аптек були розміщені інформаційні плакати та інші довідкові матеріали, що інформують громадян по сутність Пілотного проекту. Окрім того, як зауважили представники Держлікслужби України, практично всі працівники аптечних закладів знають про цілі та завдання даного проекту, надають необхідні консультації. Особливо слід відзначити фахівців рівненських аптечних мереж «Рівнефармація» та «Віса», які чітко і професійно відповідали на всі поставлені питання щодо Пілотного проекту.

Слід зазначити, що в цілому працівники комунальних аптек були набагато краще проінформовані щодо цілей та механізму реалізації Пілотного проекту, ніж працівники приватних аптечних закладів (в названих регіонах серед суб’єктів господарювання, що займаються торгівлею лікарськими засобами більше 50% складають фізичні особи-підприємці), хоча всі відвідані аптеки відповідали Ліцензійним умовам. Про виконання норм Ліцензійних умов свідчить відсутність в аптечних кіосках рецептурних ліків. За словами аптечним працівників, проблемним питанням, на яке вони звернули увагу фахівців Держлікслужби, є неточності у виписуванні рецептів лікарями, зокрема, невірно вказані дози лікарських засобів, іноді навіть їхні назви.

Лікарські засоби, що входять до Пілотного проекту, були в наявності в усіх відвіданих аптеках в широкому ціновому діапазоні від дешевих (наприклад, виробництва «Здоров’я») — до дорогих («Берлін Хемі», КРКА).

Загалом, аптечні заклади регіону готові до виконання завдань Пілотного проекту. [ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ