Новини

БХФЗ вдруге забезпечить потреби МОЗ у протитуберкульозних препаратах

Новини

БХФЗ вдруге забезпечить потреби МОЗ у протитуберкульозних препаратах

26/09/2018

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (далі – БХФЗ)  другий рік поспіль забезпечить поставку протитуберкульозного препарату «Рифампіцин» в рамках тендеру Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) через Програму розвитку ООН в Україні на загальну суму близько 6 млн грн. Відповідно до контракту БХФЗ має передати потрібний лікарський засіб не пізніше січня 2019 року.

Наразі Україна знаходиться на другому місці серед країн Європи за рівнем захворюваності на туберкульоз (загальна кількість хворих на 100 тис. населення). Минулого року захворюваність зменшилася на 5,5%, але цього недостатньо для подолання епідемії.

«Перемога підприємства у тендері підтверджує, що будь-який фармацевтичний виробник, який спроможний надати якісну продукцію за доступною ціною, має шанс перемогти. Ми вже поставили першу партію препаратів для лікування туберкульозу в рамках тендеру, –коментує Юлія Здаревська, генеральний директор БХФЗ.– Відповідно пацієнти зможуть отримати якісні препарати, а своєчасне лікування допоможе збільшити шанси на одужання».

Включно з БХФЗ, у тендері взяли участь близько 20-ти фармацевтичних компаній. Підприємство і раніше підтримувало українців у боротьбі з туберкульозом. Так, минулого року  в рамках Програми розвитку ООН БХФЗ надав препарати «Рифампіцин» та «Етамбутол» на загальну суму 3,6 млн грн.

Джерело: прес-служба «Борщагівського ХФЗ»

Фото: “Фармацевт Практик”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ