Новини

Читайте в «Фармацевт Практик» #1' 2017

13/02/2017

Відкриття фулеренів є однією з найважливіших подій в науці, що сталися в кінці минулогоFulleren століття. Фулерени – це велика родина вуглецевих молекул, в яких атоми вуглецю розташовані у вершинах опуклих багатогранників, складених з шестикутних і п’ятикутних граней. Фулерени – яскравий приклад того, як результати досліджень, отримані фундаментальною наукою, відразу стають основою різноманітних розробок в багатьох галузях знань. Про відкриття і властивості фулеренів, а також можливості їх застосування в фармакології та медицині, читайте в статті «Дивовижні властивості «прекрасної» молекули».

 

Nano_robotЕксперти все частіше говорять про «закінчення ери антибіотиків». Бактерії із множинною стійкістю до антимікробних препаратів (їх називають супербактеріі) щорічно вбивають сотні тисяч людей. Розробка нових класів антибіотиків йде повільно, та все більше ресурсів залучають дослідження альтернативних методів, які допоможуть у боротьбі з супербактеріями. Одне з важливих напрямків розробки альтернативи антибіотиків – використання наночастинок. Про досягнення і надії в цій області читайте в статті «Наночастинки проти бактерій».

 

Мережа «Наша аптека» заснована в 1998 р і на сьогодні об’єднує 70 аптек у 12 регіонах України. Nasha_aptekaКомпанія успішно розвивалася та розширювала присутність на фармацевтичному ринку під спільним брендом «Наша аптека» (ромашка як фірмовий знака та червоні літери «Аптека»), що повністю відповідало ринковому позиціонуванню компанії: аптека біля дому. Розпочаті в 2013 році зміни в політичному та, особливо, економічному житті України спонукали керівництво компанії змінити як підходи до побудови внутрішньокорпоративних бізнес-процесів та зовнішніх комунікацій, так і ринкове позиціонування мережі в цілому. Зокрема, було проведено ребрендинг мережі «Наша аптека». Про те, як це відбувалося, про цілі, завдання, етапи та результати процесу читайте в статті бізнес-тренера Юлії Клименюк.

 

Gender_equivalДомагаючись права голосу для жінок, перші феміністки навіть не підозрювали, що гендерна рівність може не тільки вплинути на світову економіку, а й помітно поліпшити розвиток людства. У чому переваги рівності чоловіків і жінок? Та чому й в ХХІ столітті в більшості країн процвітає сексизм? Про ідеологію і прояви сексизму в сучасному світі, про генедерні відмінності та індекс гендерного розриву, а також про обмеження й утиски, що їх зазнають жінки та чоловіки через гендерні стереотипи, читайте в статті «Гендерна рівність: загрози і переваги»

 

Ukr_hands_girlМовне питання в Україні непросте та болісне… Воно обплутане нашаруваннями шкідливих
стереотипів, шаблонних гасел, політичних спекуляцій та негативних емоцій. І замість того, щоб доставляти деякий особистий дискомфорт окремим громадянам, російськомовність переросла в проблему, яка загрожує національній безпеці країни. Чому деяким людям так складно перейти на українську? Як, нарешті, почати розмовляти українською? Поради психолога Марії Кириленко в статті «Час настав: переходимо на українську»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #1′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

 

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ