Новини

Читайте в «Фармацевт Практик» #2' 2017

10/03/2017

Американські фахівці вважають, що через появу нової інформації старіння знань фахівця, зниження його компетентності на 50% відбувається менш ніж за 5 років. Іншими словами, за нашої Distant_proff_studyсистеми вищої освіти це стається раніше ніж закінчується навчання у виші. Вирішення проблеми полягає в переході до освіти протягом життя, де базові знання повинні періодично доповнюватися програмами додаткової освіти. Про особливості дистанційного навчання як доступного та індивідуалізованого процесу набуття професійних знань читайте в статті «LifeLong Learning: дистанційна освіта»

 

Doctor_w_bookНемає жодного лікарського засобу, прийом якого не був би пов’язаний із ризиком. Всі препарати мають побічні ефекти.
Згідно статистики ВООЗ, непередбачувані небезпечні реакції на ліки входять у число десяти основних причин смерті. Такі випадки трапляються в усіх країнах світу, але до 60% несприятливих реакцій на лікарські засоби можна було б уникнути. Як це зробити, читайте в статті «Як запобігти непередбачуваним ефектам ліків

 

Виготовлення ліків вимагає особливої точності при визначенні маси їх компонентів, тому ваги Weight_Egyptзавжди були неодмінним атрибутом та символом будь-якої аптеки. І в наші дні як промислове, так і екстемпоральне виробництво лікарських засобів неможливе без цього поширеного та на перший погляд простого вимірювального інструмента. Втім, ваги мають багату історію створення та вдосконалення. Найцікавіше про ваги читайте в статті «Довгий шлях до досконалості»

 

Добре відомо, що діючи на адренорецептори ефекторних клітин, β-адреноблокатори перешкоджають збуджувальному tabletky_sвпливу ендогенних катехоламінів, тобто виступають як антагоністи норадреналіну та адреналіну. Сучасні β-адреноблокатори класифікують за генерацією (поколінням), селективністю та проявом внутрішньої симпатоміметичної активності, які і можна назвати «родзинками» цих препаратів. Про характерні особливості лікарських засобів класу β-адреноблокаторів нагадують науковці НФаУ в статті «β-Адреноблокатори: ліки із «родзинкою»».

 

Apothek_competitionАптекою «двері-в-двері» сьогодні складно когось здивувати. Трапляється (і нерідко), що відкриваються дві різні точки з
одним загальним входом, в той час як за сусідньою стіною вже давно і плідно працює третя. Є унікальні місця, де в одному будинку розташовані не дві і не три, а цілих п’ять аптек! Що робити? Чи потрібно вести цінові війни? І як оцінити їх ефективність? Шукайте відповіді в статті бізнес-тренера Юлії Клименюк «Якщо у вас з’явилися сусіди…»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #2′ 2017, журналу «Фармацевт Практик»!

 

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ