Новини

“Дарниця” готова виробляти хлорохін та гідроксихлорохін – засоби, що наразі випробовують проти коронавірусу

Новини

“Дарниця” готова виробляти хлорохін та гідроксихлорохін – засоби, що наразі випробовують проти коронавірусу

25/03/2020

Фармацевтична компанія “Дарниця” готова налагодити виробництво хлорохіну та його похідної речовини гідроксихлорохіну. Разом з тим, випуск згаданих препаратів можливий лише за умови державного замовлення на них і активної залученості в процес державних регуляторних органів (ДЕЦ, МОЗ)

Гідроксихлорохін- та хлорохінвмісні препарати, які зареєстровані у багатьох країнах світу світі для застосування з метою лікування малярії, ревматоїдного артриту та деяких дерматологічних захворювань. Наразі у США, Європі та Китаї ці препарати проходять клінічні випробування як засоби лікування COVID-19. Пацієнти, що їх отримують, дають згоду на застосування експериментальних препаратів.

Для використання хлорохіну та гідроксихлорохіну в Україні саме для лікування COVID-19, необхідно ініціювати клінічні дослідження чи затвердити на державному рівні протоколи лікування цієї хвороби із гідроксихлорохін- та хлорохінвмісними препаратами. Для цього необхідно сприяння державних регуляторних органів.

В умовах відсутності в Україні затверджених протоколів лікування і клінічних досліджень лікар навіть за наявності препарату не має права призначити його пацієнту. Чинне законодавство передбачає кримінальну відповідальність за такі дії.

Фармацевтична компанія “Дарниця” наразі досліджує можливість придбання активного фармацевтичного інгредієнту і готова налагодити виробництво гідроксихлорохін- та хлорохінвмісних препаратів у короткий термін. Справа – за державними органами. Від їх готовності активно реагувати на ситуацію і працювати спільно з фармацевтичними компаніями залежить майбутнє лікування українських пацієнтів.

Ще раз підкреслимо: за умови ефективної участі державних структур всіх рівнів, “Дарниця” готова виробляти препарат і гарантує дотримання вимог якості та ліцензійних процедур.

Джерело: прес-служба ФК “Дарниця”

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ