АктуальноНовини

Держлікслужба пропонує продовжувати політику економічної доступності лікарських засобів

31/01/2013

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів, на сьогодні в Україні нараховується більше 20 тис. аптек та аптечних пунктів.

Проте питання економічної доступності громадян до лікарських засобів залишається досить актуальним. Улітку 2012 року в Україні стартував Пілотний проект з регулювання цін на ліки для лікування артеріальної гіпертензії, у результаті реалізації якого вже на кінець року зафіксовано зниження середньозваженої вартості ліків для гіпертоніків на 12%.

На сьогодні кілька сотень тисяч пацієнтів скористалися можливістю придбати ліки для лікування гіпертонічної хвороби з зниженими цінами, а це, у свою чергу, означає, що для тисяч наших співгромадян зменшився ризик отримати ускладнення від гіпертонічної хвороби у вигляді інфарктів та інсультів.

З метою покращення економічної доступності громадян до лікарських засобів Державна служба України з лікарських засобів пропонує продовжити впровадження в Україні європейського досвіду регулювання цін на ліки, розповсюдивши успішний досвід впровадження Пілотного проекту з запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, на інші життєво необхідні групи ліків.

За матеріалами diklz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ