АктуальноНовини

Держлікслужба України інформує, які країни мають право проведення інспектування на відповідність GMP

30/10/2012

Державна служба України з лікарських засобів в черговий раз інформує: Законом України “Про лікарські засоби” передбачено, що в обігу на території України можуть знаходитись лише лікарські засоби, які вироблені в умовах GMP.

Підтвердженням того, що виробництво лікарських засобів відповідає чинним в Україні вимогам GMP, є документ, що видається Держлікслужбою України відповідно до Порядку проведення сертифікації виробництва лікарських засобів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 30.10.2002 року № 391 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 05.07.2011 № 387, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.08.2011 р. за № 969/19707), далі – Порядок.

Зазначеним Порядком передбачено надання документу відповідності виробництва вимогам GMP не тільки за результатами інспектування, проведеного Держлікслужбою України, але й за результатами інспектування, проведеного регуляторним органом країни-члена міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S).

Таким чином, виробник лікарських засобів має можливість, окрім Держлікслужби України, з метою проведення інспектування виробництва, звернутися до будь-якого регуляторного органу країни-члена PIC/S для отримання документу відповідності вимогам GMP та подальшого його надання до МОЗ України/Держлікслужби України.

 

Країни, які є членами PIC/S станом на 30.10.2012

 

Австралія
Австрія
Аргентина
Бельгія
Греція
Данія
Естонія
Ізраїль
Індонезія
Ірландія
Ісландія
Іспанія
Італія
Канада
Кіпр
Латвія
Литва
Ліхтенштейн
Малайзія
Мальта
Нідерланди
Німеччина
Норвегія
Об’єднане Королівство Велика Британія
Півде́нно-Африка́нська Респу́бліка
Польща
Португалія
Республіка Словаччина
Румунія
Сінгапур
Словенія
Сполучені Штати Америки
Угорщина
Україна
Фінляндія
Франція
Чеська Республіка
Швейцарія
Швеція

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ