НовиниНовости фармацевтики

Держлікслужба України пропонує квотувати продаж громадянам ліків, що містять кодеїн

20/08/2012

Державна служба України з лікарських засобів вкрай занепокоєна динамікою продажу в Україні деяких безрецептурних лікарських засобів, що містять кодеїн.

Державна служба України з лікарських засобів підтримує будь-який дієвий механізм контролю над відпуском громадянам в аптечних закладах лікарських засобів, що містять кодеїн. Про це повідомив Голова Держлікслужби України Олексій Соловйов.

Зокрема, це може бути такий інструмент, як рецептурний відпуск. Також може бути встановлена квота відпуску відповідних лікарських засобів в одні руки.

«Мі підтримуємо будь-який інструмент, аби він був реалізований на практиці та сприяв зменшенню відпуску ліків, що містять кодеїн, які при цьому не використовуються за призначенням лікаря», – підкреслив О.Соловйов

Держлікслужба України вітає погодження Державним комітетом з підприємницької діяльності проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 19.07.2005 № 360», яким запропоновано посилити контроль за обігом комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн, і відпускати такі препарати виключно на рецептурній основі.

В мережі Інтернет на тисячах форумів самі наркозалежні громадяни застережуть від страшних наслідків немедичного застосування таких препаратів, загубленого здоров’я та незворотного страшного процесу самознищення.

[ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ