Аптечные будниНовини

Держлікслужба України пропонує запровадити норму пішохідної доступності для аптек

15/05/2012

Державна служба України з лікарських засобів ініціює запровадження змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Зокрема, пропонується запровадити норму пішохідної доступності між аптечними закладами. Згідно проекту, норма пішохідної доступності між аптеками у містах повинна бути не менше 300 – 400 метрів у містах з населенням від 1 млн. і більше, а також 600 – 700 метрів у містах з населенням до 1 млн. чоловік.

Запровадження норми пішохідної доступності стабілізує діяльність аптечних закладів, сприятиме збільшенню оборотних коштів аптеки. Це, зі свого боку, надасть аптеці можливість розширити асортимент лікарських засобів, в першу чергу за рахунок збільшення кількості недорогих ліків. Тобто, аптекар зможе запропонувати споживачеві більш широкий вибір лікарських засобів.

Розширення асортименту за рахунок, в тому числі, низько вартісних ліків, сприятиме збільшенню фізичної і цінової доступності лікарських засобів, та покращенню надання фармацевтичної послуги.

Прес-служба Держлікслужби України

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ