Новини

Держреєстр лікарських засобів буде інтегровано з системою Prozorro

Новини

Держреєстр лікарських засобів буде інтегровано з системою Prozorro

26/09/2017

Інтеграція Державного реєстру лікарських засобів (ДРЛЗ) з системою ProZorro дасть можливість останній в автоматичному режимі отримувати та відображати для учасників торгів актуальну інформацію з Реєстру.

Автоматизація процесу зніме необхідність вносити до системи ProZorro дані про лікарські засоби та зміни в їхніх реєстраційних матеріалах в ручному режимі, а також підвищить прозорість використання даних Реєстру й, відповідно, знівелює корупційні ризики в контексті забезпечення українців якісними та доступними ліками.

Перші кроки на шляху інтеграції ДРЛЗ з системою ProZorro обговорили спеціалісти МОЗ, експерти Державного експертного центру з представниками Мінекономрозвитку та ProZorro на робочій зустрічі 11 серпня 2017 року.

Саме на спеціалістів ДЕЦ покладено завдання адмініструвати Держреєстр лікарських заосбів. Відтак на зустрічі директор ДЕЦ Тетяна Думенко звернула увагу на дані про лікарські засоби, які містить Реєстр, та виокремила ті, які можуть бути корисними для використання в системі ProZorro.

На зустрічі також визначили необхідні організаційні та технічні заходи для забезпечення обміну інформацією між ДРЛЗ та системою ProZorro. ІТ-спеціалісти отримали доручення визначити оптимальні для всіх учасників технічні формати обміну інформацією між обома системами.

За підсумками зустрічі було вирішено якнайшвидше надати керівництву МОЗ та Мінекономрозвитку для погодження регламент взаємодії між ними в рамках обміну інформацією ДРЛЗ з системою ProZorro.

ДЕЦ обов’язково інформуватиме про подальші кроки на шляху інтеграції Держреєстру з системою ProZorro та про інші заходи з підвищення прозорості використання його даних.

Джерело: сайт ДЕЦ

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ