АктуальноАптечные будниНовини

Деякі аптечні заклади нехтують здоров’ям громадян

26/03/2013

Державна служба з лікарських засобів України повідомляє про випадки продажу в аптеках неякісних або прострочених лікарських засобів і фальсифікатів, які були заборонені до продажу. Інспектори Держлікслужби перевіряють якість медичних препаратів і проводять перевірки аптек з метою виявлення неякісних ліків, фальсифікатів або незареєстрованих лікарських засобів.

В разі встановлення факту, що лікарський засіб неякісний або фальсифікований, Держлікслужба повідомляє аптеки про термінове вилучення препарату з продажу. Ці препарати направляються в карантинну зону або утилізуються.

Однак розпорядження Держлікслужби виконують не всі аптеки. З метою наживи деякі аптечні заклади продовжують продаж заборонених препаратів, наражаючи здоров’я й життя громадян на небезпеку.

Держлікслужба починає оприлюднення назв тих аптечних закладів, у яких було виявлено продаж заборонених лікарських закладів.

Цього тижня в аптеках Києва й Київської області виявлено реалізацію ін’єкційного стерильного препарату для лікування захворювань серцево-судинної системи, продаж якого заборонено на всій території України.

Список аптечних закладів, які знехтували здоров’ям громадян:

  • ТОВ «Інтелекс», аптека №11, –  Київська обл., м. Вишгород, вул. пр-т Мазепи, 1-А;
  • КП «Вишгородська центральна районна аптека №23», аптечний пункт №1,–  Київська обл., м. Вишгород, вул. Кургузова, 1, ЦРЛ, 1-й поверх;
  • ТОВ Віталюкс, аптека 37, – м. Київ, вул. Вишняківська, 13, (літ. А), нежитлове приміщення 279;
  • ТОВ «ЕКОНОМ-АПТЕКА», аптека ЕКОНОМ № 1, – м. Київ, вул. Печенізька, 1/7;
  • ТОВ «Тайлон», аптека № 7, – м. Київ, вул. І. Клименка, 37.

На відповідальних осіб буде накладено штраф у розмірі 1200 грн.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ