Новини

Діти з діабетом: Санофі в Україні підтримує проект по санаторному оздоровленню маленьких пацієнтів

14/07/2015

Санофі в Україні в партнерстві з Асоціацією дитячих ендокринологів України шостий рік поспіль надає дітям з цукровим діабетом можливість пройти курс оздоровлення та соціальної реабілітації в одному з найкращих спеціалізованих санаторіїв в Україні

Маленькі пацієнти з різних куточків України, у тому числі й переможці Шостого Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, який щорічно організовується компанією Санофі в Україні під егідою Асоціації дитячих ендокринологів України, провели два тижні в санаторії «Березовий гай» у Миргороді. Під час відпочинку, окрім лікувально-оздоровчих процедур, діти також пройшли курс соціально-психологічної реабілітації.

Люди з діабетом потребують не лише доступу до сучасного лікування, а й відповідних знань та підтримки, що допомагають успішно контролювати хворобу. Ефективне управління діабетом з самого початку захворювання має довготривалий ефект, що зменшує ризик ускладнень у майбутньому.

Завдяки комплексному підходу, направленому на задоволення потреб пацієнтів, в санаторії «Березовий гай» діти можуть поліпшити своє самопочуття та отримати корисну інформацію і рекомендації від досвідчених медичних спеціалістів. Дружня атмосфера, насичений розпорядок дня і спілкування з однолітками також мають позитивний вплив на здоров’я та соціалізацію маленьких пацієнтів.
Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і президент Асоціації дитячих ендокринологів України: «Правильний самоконтроль діабету відіграє надзвичайно важливу роль. Пацієнтам, а особливо дітям, вкрай потрібно навчитися управляти хворобою з самого початку її виявлення, щоб попередити ускладнення і мати змогу жити нормальним повноцінним життям. Завдяки довгостроковій підтримці Санофі в Україні, десятки дітей проходять реабілітацію в одному з найкращих санаторіїв «Березовий гай» протягом шести років поспіль. Я вдячна компанії за надійне партнерство у нашій спільній справі – покращенні якості життя маленьких пацієнтів».

Жан-Поль Шоер, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі: «Цукровий діабет – досить складне захворювання. Пацієнту необхідно дотримуватись суворої самодисципліни, щоб справитися з його викликами. Опанування навичок контролю над хворобою вимагає значних зусиль та часу. Розуміючи це, Санофі в Україні у партнерстві з Асоціацією дитячих ендокринологів України забезпечує відпочинок маленьких пацієнтів з цукровим діабетом в санаторії «Березовий гай» у Миргороді. Курс оздоровлення спрямований на те, щоб надати дітям віру у власні сили для успішного контролю над хворобою. Я впевнений, що об’єднуючи зусилля для підтримки пацієнтів у боротьбі з цим захворюванням, ми можемо покращити якість їхнього життя та стан їхнього здоров’я».

Сьогодні близько 1,3 млн українців живуть з діабетом. У 2014 році було зафіксовано 8028 випадків захворювання серед дітей у віці до сімнадцяти років , , і ці показники протягом останніх років суттєво зросли. Крім того, в Україні кількість людей з недіагностованим діабетом перевищує число зареєстрованих хворих в 3-4 рази , а це означає, що масштаб фактичного поширення діабету є ще більшим.
Як соціально відповідальна компанія, Санофі в Україні зосереджує свою увагу на вирішенні найбільш актуальних проблем охорони здоров’я для задоволення потреб пацієнтів та покращення якості їхнього життя. З цією метою у 2010 році була започаткована масштабна програма «Діабет. Допоможемо разом», в рамках якої діти і дорослі, які живуть з діабетом, могли опанувати навички самоконтролю та отримати відповіді на усі питання стосовно хвороби на базі створених шкіл медико-соціальної адаптації, яких в Україні нараховується 27. Крім того, Санофі в Україні впроваджує та підтримує цілу низку проектів, спрямованих на підвищення обізнаності суспільства про хворобу та поліпшення якості життя пацієнтів. Ініціативи компанії, такі як Всесвітній день боротьби з діабетом, Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з діабетом, Дискусійний клуб DIACAMP, а також Facebook-додаток «Малюй для здоров’я» допомагають маленьким пацієнтам з діабетом, їхнім рідним і суспільству в цілому краще розуміти і контролювати це захворювання.

Цього року за підтримки Санофі в Україні був створений мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих» про особливості життя з цією хворобою. У мультфільмі були використані роботи, надіслані на Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з діабетом протягом 2010-2014 років. Історія маленької дівчинки, у якої діагностували діабет, але яка знаходить в собі мужність контролювати хворобу, підіймає актуальні для українського суспільства проблеми ранньої діагностики та лікування. Дізнайтеся більше про шлях до мрії маленької дівчинки з діабетом за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=h7apnZ1qJPY.

З метою підтримки дітей з діабетом та підвищення рівня обізнаності громадськості про хворобу та важливість правильного самоконтролю, Санофі в Україні продовжує проведення започаткованих в 2014 році неформальних зустрічей дискусійного клубу DIACAMP. Подібні обговорення – це чудова можливість для пацієнтів і членів їхніх родин поділитися своїми історіями та обмінятися досвідом. Цьогорічний дискусійний клуб DREAM DIACAMP був присвячений проблемам інтеграції нового способу життя з хворобою в особисту реальність; впливу діагнозу на дитячі мрії, цілі і плани на майбутнє – досвід прийняття викликів та подолання труднощів. Учасники зустрічі – Жан-Поль Шоер, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі, Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і президент Асоціації дитячих ендокринологів України, Світлана Чумак, лікар-ендокринолог, Андрій Мандрика, головний лікар санаторію, і маленькі пацієнти разом із батьками – ділилися своїми історіями і рекомендаціями про те, як пристосуватися до умов, що диктує хвороба, та жити повноцінним життям з діабетом. Цього року всі учасники DREAM DIACAMP взяли участь у майстер-класі «Як реалізовувати свої мрії» під керівництвом професійного мотиваційного тренера Альони Полтавської, яка розповіла про дієві інструменти постановки цілей і втілення своїх мрій у життя.

Джерело: прес-центр Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ