АктуальноНовини

Дитину вилікували від ВІЛ

04/03/2013

У штаті Міссісіпі (США) зафіксоване повне одужання дитини, народженої з ВІЛ, остання стадія якого — синдром набутого імунодефіциту (СНІД), як повідомляє “Уоллстріт джорнал”.

Журнал повідомляє, що дівчинці у віці 2,5 років пощастило повністю одужати від смертельної хвороби завдяки агресивному лікуванню одразу ж після народження.  Під агресивним лікуванням мають на увазі високоактивну антиретровірусну терапію, коли пацієнт приймає 3-4 сильнодійні препарати. Зараз проводяться дослідження такої схеми лікування, і якщо її ефективність буде доведено, вона набуде широкого застосування.

Зазвичай таку терапію починають застосовувати через 4-6 тижнів після всіх тестів, оскільки вірогідність точного діагнозу складає 15-45%, як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Лікарі впевнилися, що дівчинка здорова, після того, як проведені дослідження не виявили в організмі дитини слідів вірусу імунодефіциту людини.

Лікарів здивувало, що дівчинка, яка проходила курс агресивного лікування, після припинення терапії повністю видужала. Більшість пацієнтів помирають за декілька тижнів після припинення терапії. Проте говорити про новий спосіб лікування СНІДу зарано, адже поки що це був єдиний випадок одужання, повідомила Дебора Персо, провідний спеціаліст з Центру Джона Хопкінса в Балтиморі, яка вивчає цей випадок.

Також видання нагадало, що перший випадок одужання від ВІЛу стався в Берліні у 2007-у році, коли людину вилікували від вірусу за допомогою трансплантації кісткового мозку.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ