Аптечные будниНовини

Для мережі соціальних аптек у Криму влада додатково виділила 3 млн грн.

25/06/2012

На пленарному засіданні 20 червня 2012 р. Верховна Рада АР Крим ухвалила рішення про збільшення від 3 до 6 млн грн. фінансування для забезпечення роботи мережі соціальних аптек і відшкодування аптечним установам, що входять у мережу соціальних аптек, вартості лікарських засобів і імунобіологічних препаратів, виданих по рецептах інвалідам війни, учасникам бойових дій і учасникам війни відповідно до програми «Здоров’я кримчан», прийнятої на 2008-2012 р.

За  2008-2012 р. на базі Кримського республіканського підприємства «Спеціалізована аптека» створено одну централізовану соціальну аптеку та 32 аптечних пункти, якими в 2011 р. було видано ліків по безкоштовних рецептах на суму 6,1 млн грн. За 5 місяців 2012 р. препаратів було видано на суму 1,5 млн грн.

З метою додаткового соціального захисту й надання медичної допомоги ветеранам війни, Раді Міністрів АР Крим за підсумками виконання республіканського бюджету за I півріччя 2012 р. доручено підготувати й внести на розгляд кримського парламенту проект постанови Верховної Ради АР Крим «Про внесення змін у деякі постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим», передбачивши в ньому внесення змін у програму «Здоров’я кримчан» на 2008-2012 р.

Крім того, Раді Міністрів АР Крим доручено підготувати й направити в КМУ огляд із пропозиціями щодо врегулювання питань стосовно відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення, які закупаються за рахунок державного й місцевого бюджетів, ціни на які не внесені до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби й вироби медичного призначення. Органам місцевого самоврядування рекомендовано розглянути на сесіях питання про забезпечення ліками за рахунок засобів місцевих бюджетів громадян, що мають право на таку пільгу, і можливість збільшення за підсумками I півріччя 2012 р. розмір засобів у місцевих бюджетах для забезпечення в повному обсязі ветеранів війни пільговими ліками.

  +Елизавета Григорьева

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ