АктуальноНовини

ДО 70-РІЧЧЯ ТИМОФІЯ КАЛИНЮКА

07/06/2014

7 червня 1944 року у с. Шмирки Волочиського району Хмельницької області народився видатний вчений Тимофій Григорович Калинюк, доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри технології ліків і біофармації ЛНМУ ім. Данила

Галицького, історик розвитку фармацевтичної науки та освіти в Галичині. У 1966 р. він закінчив фармацевтичний факультет Львівського медичного інституту. З 1966 по 1967 р. працював заступником завідувача Новоушицької ЦРА Хмельницької області, з 1967 р. — асистентом кафедри технології ліків.

У 1972 р. Тимофій Григорович успішно захистив кандидатську дисертацію на тему «Некоторые теоретические обоснования спектрофотометрического анализа лекарственных смесей», а у 1989 р. — докторську «Теоретические основы спектрофотометрического анализа многокомпонентных лекарственных средств».

З 1980 р. Т.Г. Калинюк — доцент кафедри технології ліків, у 1990 р. йому було присвоєне звання професора, з 1991 р. — став завідувачем кафедри аптечної технології ліків, а з 1997 р. і дотепер — працює завідувачем кафедри технології ліків і біофармації. Професор Калинюк вдало поєднує наукову, викладацьку і адміністративну роботу. З 1990 до 2004 р. за сумісництвом був деканом фармацевтичного факультету.

Упродовж 1994–1997 рр. Т.Г. Калинюк брав участь в українсько-канадській програмі
«Партнери в охороні здоров’я», яка здійснювалася під патронатом МОЗ України та Канадського товариства міжнародної охорони здоров’я.

У 2013 р. Тимофій Григорович був удостоєний відзнаки «Заслужений професор Університету» рідної аlma mater.

Професор Калинюк є автором близько 400 наукових і навчально-методичних праць. Багато уваги приділяє вивченню історії фармації, що знайшло своє відображення в низці публікацій — зокрема в співавторстві видано наукові роботи«Діти твої, Alma Mater», «Сув’язь поколінь. Фармацевтичний факультет Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького: 1853‒2009». У 2014 р. Т.Г. Калинюком у співавторстві видано науково-історичний довідник «За роками роки…», який приурочено до 160-річчя фармацевтичного факультету.

Тимофій Григорович проводить велику роботу з підготовки наукових кадрів. Під його керівництвом захищено 13 кандидатських дисертацій.

Колектив кафедри технології ліків і біофармації, фармацевтичний факультет ЛНМУ ім. Данила Галицького, друзі та учні, фармацевтична громадськість від щирого серця вітають Тимофія Григоровича з ювілеєм. Щиро бажають міцного здоров’я, невичерпної енергії, натхнення, оптимізму і нових плідних здобутків. Нехай доля шле Вам добро і щастя, міцне здоров’я, а віра, надія та любов будуть вірними супутницями на життєвому шляху. Бажаємо Вам благополуччя, нових професійних перемог та висот!

Редакція журналу “Фармацевт Практик” долучається до привітань та бажає ювіляру всього найкращого!

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ