Новини

До уваги вступників до вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів МОЗ України

03/08/2015

2 серпня 2015 року закінчився прийом заяв у паперовій формі або електронній формі від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти.

Рейтинговий список вступників , які вступають для здобуття ОКР молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення оприлюднюється не пізніше 12:00 години 06 серпня .

Вступники повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 10 серпня . Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбувається не пізніше 12:00 години 11 серпня.

Отже, у зв’язку із тимчасовим призупиненням роботи УЦОЯО абітурієнтам, у яких виникли проблеми при подачі заяв із сертифікатами ЗНО, Міністерством освіти і науки України надано такі роз’яснення.

Для вступників, які зазначили помилкову дату народження при реєстрації  для проходження ЗНО, створено умови для подання заяви незалежно від вказаної дати.

Прохання звертатися безпосередньо до приймальних комісій.

У разі зміни вступником прізвища, імені, по батькові після проходження ЗНО, подати заяву на вступ можна при безпосередньому зверненні до приймальної комісії ВНЗ, надавши додатково до визначеного переліку документ, що підтверджує факт зміни прізвища, імені або по батькові.

У разі втрати або пошкодження сертифікату ЗНО до приймальної комісії замість нього може бути подано довідку Українського або регіонального центру оцінювання якості освіти про підтвердження факту проходження ЗНО.

Відповідні роз’яснення надано приймальним комісіям.

Вступникам, апеляційні заяви на результати ЗНО яких знаходяться на розгляді в УЦОЯО, рекомендуємо подавати заяви на вступ до приймальних комісій. Апеляційні заяви будуть розглянуті найближчим часом апеляційною комісією, конкурсний бал буде перераховано автоматично.

 

У 2015 році абітурієнти мають право подавати документи у п’ять вищих навчальних закладів та на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей) із визначенням пріоритетності вступу.

За інформацією Оперативного штабу з проведення вступної кампанії станом на 1000 31.07.2015, до медичних вишів для вступу на навчання за державним замовленням за лікарськими спеціальностями подано 70 315 заяв. Конкурси на місця держзамовлення за спеціальністю “Лікувальна справа” сягнули від 6,6 до 18 осіб на місце (34 452 заяви), “Педіатрія” – до 23 осіб на місце (18 238 заяв), “Медико-профілактична справа” – до 19 осіб на місце (3 805 заяв), “Стоматологія” – до 300-350 осіб на місце (12 142 заяви), “Фармація” – до 54 осіб на місце (1 078 заяв).

Найбільше абітурієнтів подали заяви до вступу на місця державного замовлення до: Національного медичного університету імені О. О. Богомольця (11 364 заяви), Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова (10 009 заяв), Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького (9 066 заяв), Харківського національного медичного університету (6 134 заяви) та Буковинського державного медичного університету (6 038 заяв). Майже дві третини від кількості заяв абітурієнти подавали в електронному вигляді.

Джерело: прес-служба МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ