Новини

Для допомоги онкопацієнтам розпочато серію вебінарів “Бути поруч”

Новини

Для допомоги онкопацієнтам розпочато серію вебінарів “Бути поруч”

23/10/2020

В Україні проведуть серію безкоштовних освітніх вебінарів «Бути поруч» для психологічної підтримки онкопацієнтів та їхніх близьких. Лекції від фахівців пройдуть в рамках Всеукраїнського соціально-освітнього проєкту «Бути поруч», який стартував у жовтні цього року. До кінця 2020 року планується провести 5 вебінарів із медичними фахівцями та пацієнтами. Дізнатися розклад і теми майбутніх вебінарів, а також зареєструватися для участі в них можна на сайті кампанії у розділі «Події»: http://www.butyporuch.com.ua/events/

Вікторія Костецька, практичний психолог, експерт проєкту “Бути поруч”: «Щороку 140 тис. українців стикаються з діагнозом «рак». І майже така ж кількість людей – рідних та близьких – стоять поруч із пацієнтом, аби допомогти протистояти викликам хвороби. Створюючи серію вебінарів “Бути поруч”, ми хотіли охопити найбільш поширені питання, з якими стикаються, як безпосередньо онкопацієнти, так і їхні рідні, партнери, друзі, колеги. Участь безкоштовна, а кожна наша фахова бесіда буде проходити не тільки з досвідченими спеціалістами, але й з пацієнтами, які готові поділитися власним досвідом протистояння хворобі».

В Україні нараховується 1,2 млн онкопацієнтів. Все більше реєструють хворих молодшого віку. Серед усіх пацієнтів, кожен 6-й чоловік (16,6%), та кожна 4-а жінка (24,2%) мають вік 30-54 років. Серед жінок найпоширенішим онкологічним захворюванням є рак молочної залози – 20,6% серед усіх випадків злоякісних новоутворень. Серед чоловіків – рак легень (15%).

Запис вебінарів, що вже відбулися, можна подивитися на YouTube-сторінці організаторів: https://www.youtube.com/…/UC8djMAT5RhY9nMMrr_B7d1Q/videos


“Бути поруч” – Всеукраїнська соціально-освітня кампанія для підтримки онкопацієнтів та їхніх близьких за участі всіх небайдужих волонтерів, пацієнтських організацій та професійної медичної спільноти.

Місія проєкту – підвищити ефективність лікування онкопацієнтів шляхом зменшення емоційного навантаження та правильної нутритивної підтримки.

Проєкт ініційований та проводиться за підтримки компанії “Нутриція Україна”, що працює у галузі спеціалізованого харчування у Європі, з метою зменшення емоційного навантаження на пацієнтів та їхнє оточення, а також надання інформаційно-психологічної підтримки та фахової інформації про спеціалізоване харчування.

Більше про підтримку онкопацієнтів і проєкт дізнайтеся на сайті проєкту “Бути поруч: http://butyporuch.com.ua/.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ