АктуальноНовини

Фармакопейний центр відзначив подвійний ювілей

16/07/2012

10 липня 2012 року в Харкові відбулася конференція «Стандарти якості лікарських засобів в Україні: 20 років потому». Подія була присвячена 20-річчю заснування ДП «Фармакопейний центр», який сьогодні очолює професор Олександр Гризодуб, та 75-річного ювілею його засновника, першого директора підприємства, чл.-кор. НАН України Віктора Петровича Георгієвського.

У конференції взяли участь Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов, директор Європейської Фармакопеї Каті Віель, академік-секретар секції «Хімія» НАН України Владислав Гончарук, начальник головного управління охорони здоров’я харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, начальник відділу фармації головного управління охорони здоров’я харківської облдержадміністрації Валерій Шаповалов, директор центру фармакопеї та міжнародного співробітництва ФДБУ «Науковий центр експертизи засобів медичного застосування» Мінздравсоцрозвитку Росії Олена Саканян, голова Фармакопейного комітету Республіки Узбекистан Абдурахім Халілов.

Ювіляри отримали поздоровлення не тільки від присутніх у залі гостей, але й відео- та письмові привітання. Голова Держлікслужби України зачитав поздоровлення від Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Своє відеопривітання надіслав директор Американської Фармакопеї Роджер Вільямс.

Під час цієї святкової конференції Олексій Соловйов нагородив Віктора Петровича Георгієвського та колектив Фармакопейного центру Почесними Грамотами Держлікслужби України. У своєму виступі він високо оцінив роботу підприємства, що є однією з важливих установ у структурі Держлікслужби України.

Зі своїми доповідями виступили керівники вітчизняних фармацевтичних підприємств та провідні фахівці галузі. Було багато сказано про розвиток Фармакопейного центру та системи стандартизації у незалежній Україні, про створення Державної Фармакопеї України та системи стандартних зразків.

Фахівці Фармакопейного центру розповіли про основні досягнення установи за цей короткий період, а також про напрями, за якими ведеться найактивніша робота та які стануть пріоритетними найближчим часом.

Під час проведення заходу Віктор Петрович Георгієвський презентував колективну монографію «Аналитическая химия в создании, стандартизации и контроле качества лекарственных средств», редакцією редактором якої він став. Праця не має аналогів ані в нашій країні, ані в країнах СНД. Над створенням видання працювали провідні науковці України.

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ