Новини

«Фармацевт Практик»: майбутнє залежить від нас

23/12/2014

Рівно дванадцять років тому, саме напередодні нового року, в новоствореній редакції кипіла робота — ми працювали над першим номером журналу «Фармацевт Практик». І ось ви тримаєте в руках вже 131-й випуск! Змінювалось життя, змінювалася і наша «дитина» — журнал. Таким, який він є зараз, ми завдячуємо вам, дорогі читачі. Щорічно ми проводимо опитування, щоб з’ясувати, якої саме інформації ви потребуєте. Саме від ваших відповідей залежить актуальність, інформативність та практичність майбутніх матеріалів

ЗАЙВИХ ПИТАНЬ НЕ БУВАЄ

Приємно зазначити, що незважаючи на складні часи, багато наших читачів приділили увагу заповненню анкети (редакція отримала більше ніж 350 листів!). Проаналізувавши їх, ми дізналися, що 68% читачів журналу «Фармацевт Практик» є жінки віком від 18 до 45 років. Це найбільш активна частина населення. Переважна більшість читачів — 74% — мають вищу освіту.

Приємно відзначити, що майже половина (45%) читають наш журнал вже більше 5 років! Ми пишаємося такими показниками, що підтверджують високу прихильність провізорів і фармацевтів до нашого видання. Раділи ми також з того, що в цьому році в нас з’явились нові прихильники — 16% серед опитаних читають наш журнал менше року.

Особливо хочеться звернути увагу на те, що журнал не просто перегортають, щоб ознайомитися зі змістом: 66% зазначили, що читають журнал майже весь, а 34% — окремі статті. 71% дописувачів наголошують, що спеціалізовані видання є одним з основних джерел отримання необхідної для роботи інформації. Приємно, що переважна більшість читачів обговорюють статті в робочих колективах.

ЯКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Головним завданням нашого опитування є з’ясування, які саме матеріали викликають найбільшу зацікавленість серед читачів. Безумовним лідером є інфор­мація про методи лікування і лікарські засоби (76%), наукові дослідження в галузі медицини і фармації (67%), матеріали з психології (60%), діагностики внутрішніх хвороб (58%), статті про аптеки і фармацевтів (55%). Серед статей, що найбільше вразили наших читачів, «Робототехника — медицине и фармации», «Сердце из пробирки» и «В зоне особого внимания: профессиональные заболевания» Олександри Демецької, «Сколько чувств у человека», «У «Е-шек» глаза велики» і «Фантом светлого будущего» Тетяни Кривомаз, «Військовий провізор і в тилу і польових умовах», «Про цінності. Духовні і матеріальні» і «Кожна вагітність — бажана» Лариси Дедишиної, «Антоціани відкривають свої таємниці» і «Эффект плацебо» Руслана Примака, «Фітотерапія бронхіту» колективу викладачів НФаУ, «Циклический синдром» та «Статиновая эпопея» Ламари Львової, «Давайте ценить то, что у нас есть» і «Пару слов о свекрови» Марії Кириленко.

Ми радіємо з того, що інтернет-версія журналу «Фармацевт Практик» теж знаходить прихильників серед провізорів і фармацевтів: 28% респондентів зазначили, що вони користуються сайтом, а 36% дали цікаві поради щодо тем, які можна висвітлити на сайті fp.com.ua

Щиро дякуємо всім, хто взяв участь в опитуванні. Ваші листи є дуже важливими для нас! Автори найкращих стали учасниками розіграшу призів. Книгу «Опека пациентов в практике врача и провизора» отримають:
Ю.П. Аніщенко, м. Чернігів
А.О. Богачук, м. Одеса
Р.В. Бондарчук, м. Рівне
І.В. Боть, м. Черкаси
Д.Ю. Варещук, м. Луцьк
О.А. Катріченко, м. Первомайськ, Миколаївська обл.
О.В. Назарова, м. Ужгород
О.В. Пилипенко, м. Харків
Т.С. Польченко, смт. Новотроїцьке, Херсонська обл.
Н.М. Репей, м. Київ
Л.Б. Тоноян, м. Чернігів
Р.А. Шклярська, м. Львів
Г.В. Мізева, м. Вінниця
Т.Д. Кугинірук, м. Житомир
Н.П. Качалова, м. Умань, Черкаська обл.

Завершити аналіз ваших листів хочемо рядками з листа нашого постійного читача Тетяни Польченко: «Спасибо за интересный и познавательный журнал… Я много лет была подписчиком вашего «детища», сейчас читаю интернет-версию, хотя читать печатное издание для меня по-прежнему большое удовольствие. Всем новым делюсь с коллегами, радуюсь успехам других. Верю, что грядущие перемены принесут нам только улучшение. Любите свою работу, любите жизнь и, конечно же, любите себя!». Дякуємо, Тетяно Степанівно, за добрі слова. Читати такі листи завжди приємно!

“Фармацевт Практик” #12′ 2014

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ