Новини

«Фармація літературна»: у Львові відкрилась святкова виставка

Новини

«Фармація літературна»: у Львові відкрилась святкова виставка

23/09/2019

Подвійне свято – 20-річчя від часу заснування Дня фармацевтичного працівника України та 55-річчя з дня створення кафедри організації і економіки фармації Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького фармацевтична спільнота Львова відзначила відкриттям виставки «Фармація літературна». Урочистості відбулися 18 вересня 2019 р. у Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника

З вітальним словом до викладачів і студентів ЛНМУ імені Данила Галицького, представників фармацевтичної громадськості Львова звернулися генеральний директор ЛННБ України імені В. Стефаника, к. пед. н. Василь Ферштей, завідувач кафедри ОЕФ професор Богдан Громовик, декан фармацевтичного факультету ЛНМУ імені Данила Галицького доцент Данило Камінський, керівник служби навчання і розвитку персоналу ПАТ «Галичфарм» Корпорації «Артеріум» Мар’яна Івашина, колишній працівник кафедри ОЕФ доцент Софія Терещук, представники ЛНМУ імені Данила Галицького: завідувач кафедри фармакогнозії і ботаніки доцент Роман Дармограй, доцент кафедри ОЕФ Андрій Дацко, завідувачка кафедри технології ліків і біофармації доцент Світлана Білоус.

 

Експозицію виставки сформовано з трьох розділів.

Перший розділ висвітлює основні здобутки 22 письменників-фармацевтів, які представляють різні країни та різні епохи.

Другий розділ представлений художніми творами, в яких описано різні життєві ситуації, пов’язані з фармацією.

Третій розділ містить науково-освітню літературу, що дає можливість ознайомитися з основними монографічними і навчальними виданнями співробітників кафедри ОЕФ.

Окрім цього, на виставці представлено стенд, присвячений життєвому і творчому шляху доцента Івана Гнідця, який тісно співпрацював з професорами Миколою Туркевичем,  Василем Крамаренком і Романом Піняжком. Результати їхніх творчих доробків ніколи не втратять своєї актуальності, і дотепер викликаючи захоплення у сучасних студентів і викладачів.

Фото: Ігор Садовий

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ