АктуальноНовиниНовости фармацевтики

FDA схвалило препарат Бідуреон компанії АстраЗенека для лікування діабету другого типу

04/03/2014

Шведсько-британська фармацевтична компанія АстраЗенека (AstraZeneca Plc.) Оголосила в понеділок, 3 березня 2014 року, про те, що Управління контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) схвалило лікарський препарат Бідуреон Пен/ ексенатід (Bydureon Pen/ exenatide) у формі ін’єкційної суспензії з пролонгованою дією у дозі 2мг в якості додаткової терапії до дієти і фізичних вправ для поліпшення глікемічного контролю у дорослих, які страждають на діабет другого типу.

Препарат Бідуреон не слід використовувати для лікування пацієнтів із діабетом першого типу або діабетичним кетоацидозом. Не рекомендується застосовувати препарат в якості терапії першої лінії тим пацієнтам, які страждають від неадекватного глікемічного контролю, перебуваючи при цьому на дієті і займаючись фізичними вправами. Як відзначають представники компанії, препарат Бідуреон не є замінником інсуліну. Паралельне використання препарату Бідуреон із інсуліном не вивчалось і не рекомендується.

У ході рандомізованого відкритого випробування, препарат зміг знизити рівень глюкози в крові пацієнтів за 24 тижні застосування (1,6 відсотків) порівняно з 0,9 відсотками у тих пацієнтів, які приймали препарат Бает/ ексенатід ( Byetta/ exenatide). Також у пацієнтів, які приймають препарат Бідуреон, знизилася вага на 2,3 кг порівняно з тими хворими, хто приймав Бает (на 1,4 кг). Представники компанії відзначили, що препарат не призначений для лікування ожиріння і зміна ваги була вторинною кінцевою точкою в клінічних дослідженнях.

За матеріалами Медфармконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ