АктуальноНовини

Індійська фармкомпанія побудує в Україні завод

20/01/2014

Велика індійська фармацевтична компанія в 2014 році розпочне будівництво заводу вартістю 30 млн. євро у Львівській області, заявив глава Державної служби з лікарських засобів (Держлікслужба) Олексій Соловйов. Як він зазначив, це буде приватний індійський інвестор, який прийняв рішення локалізувати в Україні виробництво.

За словами Соловйова, для реалізації проекту буде залучено кредит під державні гарантії. Нині здійснюється пошук кредитної установи. На думку голови Держлікслужби, знайти фінансового партнера, який би дав кредит під хороші відсотки під державні гарантії, не складно. За його словами, на заводі, який буде побудований у Львівській області, будуть вироблятися, зокрема, ліки для лікування онкологічних захворювань.

Планується, що до кінця 2014 року на новому заводі почнеться виробництво препаратів in bulk, а з 2015 року ропочнеться повний цикл виробництва. Усього, за словами Соловйова, у 2013 році інвестиції у фармацевтичну галузь на Україні склали понад 120 млн. дол Зокрема, кошти були спрямовані на створення нових виробничих потужностей у Києві й Білій Церкві, а також на будівництво заводу з випуску субстанцій у Шостці (Сумська обл.)

Як повідомлялося, обсяг фармацевтичного ринку України в 2013 році збільшився на 14% порівняно з 2012 роком – до 36 млрд. грн. (у цінах реалізації). У десятку провідних фармвиробників на ринку України, разом із міжнародними компаніями, увійшли чотири українських компанії – Фармак, фармфірма Дарниця, корпорація Артеріум і група компаній Здоров’я.

За матеріалами Фармацевтичного вісника

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ