НовиниНовости фармацевтики

Керівників територіальних підрозділів Держлікслужби України проінформували про хід реалізації Пілотного проекту

05/07/2012

В Державній службі України з лікарських засобів відбулася нарада, в котрій взяли участь керівники територіальних органів. Під час наради, директор Департаменту державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами О. О. Кропивний проінформував про виконання Держлікслужбою України положень Постанови Уряду від 25 квітня 2012 року № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».
Метою пілотного проекту є підвищення економічної доступності лікарських засобів, в першу чергу , для соціально незахищених хворих на гіпертонічну хворобу.
Як зауважив доповідач, реалізація проекту відбуватиметься в два етапи:
Перший етап – продаж лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби за цінами, що не перевищують рівень порівняльних (референтних) цін.
Другий етап– запровадження механізму часткової компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби (реімбурсації) за рахунок державного та місцевих бюджетів.
Він повідомив, що, за експертними розрахунками, реалізація проекту дозволить знизити ціни на зазначену групу препаратів та зекономити близько 140 млн. грнивень коштів громадян, в першу чергу –пенсіонерів, що регулярно вживають ліки від гіпертонії.
О. О. Кропивний зазначив, що успішна реалізація проекту стане основою запровадження системи реімбурсації, що в подальшому дозволить розширити цю програму на групи лікарських засобів для лікування інших соціально небезпечних хвороб та підвищити їх економічну доступність. Запровадження референтного ціноутворення та реімбурсації також сприятиме профілактиці ускладнень гіпертонічної хвороби через поширення профілактичного прийому ліків від гіпертонії.
Директор Департаменту організації державного контролю якості лікарських засобів С. В. Дубовицький в ході зустрічі підбив підсумки діяльності територіальних органів за шість місяців 2012 року. Він повідомив про основні досягнення та недоліки у роботі інспекторів. Зокрема, він підкреслив необхідність покращити ефективність проведених перевірок з контролю якості лікарських засобів.
За матеріалами dilkz.gov.ua
Підготувала +Олена Новіцька

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ