Новини

Керівництво АПАУ взяло участь у нараді Кабміну з питання державного регулювання цін на ліки

Новини

Керівництво АПАУ взяло участь у нараді Кабміну з питання державного регулювання цін на ліки

27/01/2017

26 січня 2017 року в Кабінеті Міністрів України під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олександра Саєнка відбулась робоча нарада з питань державного регулювання цін на лікарські засоби. Участь у нараді взяли в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, радники міністра, представники громадських організацій та іноземних виробників. Інтереси членів АПАУ на зустрічі представляли Голова правління Ігор Червоненко та директор Володимир Руденко.

Учасники засідання проаналізували ситуацію, що наразі склалася з ціноутворенням на лікарські засоби та обговорили пошук шляхів її розв’язання.

Під час заходу керівництво АПАУ акцентувало увагу на необхідності публічного обговорення порядку державного регулювання цін на лікарські засоби. Головою правління та директором АПАУ були озвучені проблемні питання виконання постанов КМУ №862 та №863, положення яких можуть негативно вплинути на діяльність аптек. Ігор Червоненко повідомив про необхідність надання аптечним закладам додаткового часу для реалізації залишків лікарських засобів, які були закуплені за цінами вищими, ніж ті, що зазначені в реєстрі граничних оптово-відпускних цін, а також порушив питання компенсації аптекам різниці ПДВ. Володимир Руденко звернув увагу представників МОЗ та КМУ на недоліки та протиріччя прийнятого Наказу МОЗ №53, яким затверджено реєстр граничних оптово-відпускних цін, а також повідомив про необхідність термінового внесення змін до нього. Крім того, директор АПАУ наголосив, що в реєстрі відсутні ціни на 12 позицій лікарських засобів, а це, певним чином, обмежує права пацієнтів на їх придбання. Лист від АПАУ з інформацією стосовно недоліків в реєстрі граничних цін був переданий особисто Уляні Супрун.

В ході наради представники іноземних виробників та асоціацій заявили, що неспроможні знизити ціни до зазначених у реєстрі, що може призвести до припинення постачання цих лікарських засобів на ринок України.

Після отриманої інформації від усіх учасників фармринку, Міністром Кабінету Міністрів України Олександром Саєнко було надано доручення представникам КМУ та МОЗ провести на наступному тижні ще одну нараду для остаточного прийняття рішень щодо порядку впровадження державної програми з регулювання цін на лікарські засоби.

 

Джерело: Прес-центр АПАУ

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ