АктуальноНовини

Комітет ВР рекомендує парламенту прийняти законопроект про введення 7% ставки ПДВ на лікарські засоби і вироби медпризначення

10/07/2013

Парламентський Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення вартості лікарських засобів для населення» (реєстраційний № 2475а).

Цей документ передбачає введення ставки ПДВ на рівні 7% на операції з постачання та імпорту лікарських засобів і виробів медичного призначення. До Податкового кодексу України пропонується ввести ст. 194 ¹ «Операції, що підлягають оподаткуванню за зниженою ставкою». Вона містить положення, згідно з якими «за ставкою, зазначеною в підпункті «в» пункту 193.1 статті 193 цього Кодексу, яка є зниженою, обкладаються операції з поставки на митній території України та операції зі ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених до виробництва та застосування в Україні, та внесених до Державного реєстру лікарських засобів та виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також операції з постачання на митній території України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні, які виготовляються в аптечних установах за рецептами лікарів і замовленнями лікувально-профілактичних закладів з дозволених до застосування діючих та допоміжних речовин».

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ