АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Компанія Алкобра подала заявку в FDA на дослідження нового лікарського препарату для лікування синдрому гіперактивності уваги

11/02/2014

Ізраїльська біофармацевтична компанія Алкобра (Alcobra) подала заявку на дослідження нового лікарського препарату (Investigational New Drug (IND) application) MG01CI в Управління контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA). Компанія має намір почати клінічне випробування III Фази препарату MG01CI/ метадоксин (MG01CI/ Metadoxine) в якості терапії когнітивних дисфункцій, таких як синдром гіперактивності з дефіцитом уваги (attention deficit hyperactivity disorder, ADHD) і синдром Мартіна-Белл. Головний науковий керівник дослідження – доктор Річард Вейслер (Richard Weisler), ад’юнкт-професор психіатрії в медичній школі Чапел-Хілла при Університеті Північної Кароліни (University of North Carolina, UNC), а також ад’юнкт-професор медичного центру університету Дьюка (Duke University Medical Center) у Північній Кароліні. Клінічне випробування III Фази проходитиме в 20 дослідницьких центрах у США й Ізраїлі.

Президент і виконавчий директор компанії Алкобра Ярон Данієлі (Yaron Daniely) відзначив, що подача заявки на дослідження нового препарату є важливою частиною програми розробки препарату MG01CI для лікування синдрому гіперактивності з дефіцитом уваги й інших когнітивних розладів. Випробування буде шеститижневим рандомізованим багатоцентровим подвійним сліпим паралельним із фіксованою дозою. Компанія Алкобра має намір розробляти і комерціалізувати експериментальний препарат MG01CI, який нещодавно завершив II Фазу клінічних випробувань для лікування пацієнтів із синдромом гіперактивності з дефіцитом уваги.

За матеріалами Медфармконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ