НовиниПодії

Конференція «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», 20-21 лютого 2020 р.

17/10/2019

Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця запрошує до участі в міжнародній науково-практичній конференції «PLANTA+. ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ». Конференцію присвячено 95-річчю від дня народження Ніни Павлівни Максютіної, д-ра хім. наук, професора

Конференція відбудеться 20-21 лютого 2020 р. на базі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (кафедра фармакогнозії та ботаніки) за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 22.

До участі запрошуємо:

наукових та науково-педагогічних працівників наукових установ, закладів вищої освіти фармацевтичного, медичного, біологічного профілю, докторантів, аспірантів, студентів, співробітників фармацевтичних підприємств та громадських організацій.

Термін подачі матеріалів:

Матеріали, оформлені згідно з вимогами, просимо надсилати до 20 листопада 2019 р (включно) на електронну адресу: [email protected]

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті конференції: 

https://planta-plus.com.ua/


Максютіна Ніна Павлівна (19.02.1925–17.11.2015) — вчений світового рівня, засновник фітохімії в Україні, фармакогност, доктор хімічних наук (1972), професор (1972), лауреат премії Всесоюзного товариства винахідників і раціоналізаторів серед жінок (1982), заслужений діяч науки і техніки України (2004).

Ніною Павлівною було розроблено понад 40 лікувально-профілактичних засобів та 16 лікарських препаратів на основі рослинної сировини. Як в Україні, так і за її межами відомі такі лікарські форми,як: Кверцетин в таблетках і в гранулах, Корвітин для ін’єкцій, Пастернін, Пастинацин, Бероксан, Плантаглюцид, Фларонін, Флассилін, Гіперозид, Вітапектин, медове желе «Вита», Фітосорбент, Арктан, Арктолігнан, Софора, Робінія, Тиліа, Тиліавіт, Енерговітал, ціла серія «Фітосорбинів-Планта» та багато інших, які випускаються відомими вітчизняними виробниками.

Вона активно проводила фундаментальні дослідження, спрямовані на розробку нових методів для внутрішньоаптечного контролю якості лікарських засобів.

Ніна Павлівна зробила значний внесок у формування української наукової школи фітохіміків у галузі фармацевтичних наук, що було важливою передумовою створення нових, ефективних стандартизованих лікарських засобів рослинного походження.

Вона була засновником кафедри фармакогнозії та ботаніки Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, де пропрацювала 16 років.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ