Новини

Майбутнє мотивує: Санофі в Україні оголошує конкурс для молодих вчених

Новини

Майбутнє мотивує: Санофі в Україні оголошує конкурс для молодих вчених

23/11/2017

Компанія Санофі в Україні запрошує молодих вчених до участі в конкурсі наукових досліджень в сфері медицини. Презентація проекту відбулася у Національному музеї імені Тараса Шевченка 21 листопада 2017 року

На презентації проекту була присутня Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні. В Україні відбуваються кардинальні зміни, у тому числі і в галузі охорони здоров’я. Пані Посол висловила підтримку Францією цих реформ. Вона зазначила, що поєднання зусиль державних інституцій і бізнесу у соціально-екологічних проектах є важливим, тому що дозволяє державі швидше змінюватись, а компаніям підвищувати свою конкурентоздатність. Пані Дюмон засвідчила щиру повагу українським вченим та висловила підтримку організатору проекту: «Для мене важливо бути сьогодні з вами і представляти Францію, як єдину команду».

Наукові дослідження — невід’ємна складова роботи компанії Санофі. Щороку значні суми виділяються на розробку нових лікарських засобів і клінічні дослідження існуючих препаратів. Як сказав Гієм Граньє, директор Санофі в Україні, наукові дослідження в ДНК нашої компанії: «Ми в Санофі віримо, що майбутнє дає нам значну надію на розробку нових, більш ефективних рішень та інновацій у сфері охорони здоров’я, щоб покращити життя мільйонів людей». На думку пана Граньє, якісна освіта, поширення наукових знань, заохочення молоді до наукових досліджень є запорукою розвитку держави. «Реальні потреби пацієнтів і бажання підтримати молодих вчених надихнули Санофі розпочати конкурс «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині», — проводив далі директор українського офісу Санофі. —  Ми віримо, що Україна має багато талантів, які займаються медичними дослідженнями та інноваціями в охороні здоров’я та потребують заохочення і підтримки. Цей проект — наша інвестиція в майбутнє української медичної науки, і це майбутнє мотивує».

Мета конкурсу «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині» — надихнути українських вчених на нові наукові досягнення та підтримати їхні напрацювання. Учасником конкурсу може стати вчений/а віком до 40 років, який/яка є громадянином/кою України та проживає на території України. Подача статей на конкурс триватиме з 20 листопада 2017 р. до 20 березня 2018 р. включно. Більше інформації про правила та умови конкурсу, а також критерії оцінювання можна отримати на офіційному сайті компанії: www.sanofi.ua та на Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/nagorodasanofi/.  Переможці конкурсу — автори трьох найкращих робіт — будуть нагороджені грошовими призами та отримають 150, 100 та 50 тис. грн. відповідно.

Слід зазначити, що Академія Медичних Наук України стане активним учасником процесу відбору та оцінювання конкурсантів. На разі, Віталій Цимбалюк, президент НАМН України, академік НАМН України сказав: «Сьогодні українській науці, як ніколи, потрібна ґрунтовна та довгострокова підтримка держави, а також інвестиції з боку бізнесу. І держава, і бізнес, і третій сектор, який дедалі більше розвивається у нашій країні, повинні об’єднувати зусилля заради поліпшення здоров’я пацієнтів, а особливо, людей з важкими хронічними хворобами. І ми дуже раді, що такий проект як «Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині» стартує сьогодні в Україні. Раді бути партнером конкурсу та мотивувати нашу молодь працювати над дослідженнями».

Присутні також на заході Олександр Пархоменко, член-кореспондент НАМН України, д-р мед. наук, професор, керівник відділу реанімації та інтенсивної терапії ДУ «Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска» НАМН України», Любов Соколова, д-р мед. наук, керівник відділу клінічної діабетології ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України» погодились, що Україна повинна стати привабливою для інвесторів. Головний наш ресурс — інтелектуальний. Розвиток науки, свобода пересування, демократія — це три фактори, які визначать наше майбутнє.

Спеціальною подією в рамках презентації конкурсу стало відкриття виставки #МАЙБУТНЄ_МОТИВУЄ, що продемонструвала важливі медичні винаходи за період незалежності України.

Текст: “Фармацевт Практик”

Фото: Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ