АктуальноНовини

Меморандум про співпрацю Міністерства охорони здоров’я України та Союзу споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення

23/09/2013

23 вересня 2013 року у Києві Раїсою Богатирьовою від Міністерства охорони здоров’я України та Владиславом Онищенко від Союзу споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення підписано двосторонній Меморандум про співробітництво.

Меморандумом, зокрема, передбачено, що Міністерство охорони здоров’я України сприяє Союзу споживачів медичної продукції у виконанні його статутних та програмних цілей і завдань а також у виконанні заходів з питань гігієнічного виховання населення, захисту прав споживачів у сфері охорони здоров’я, формування здорового способу життя та поширення медичних знань серед населення.

Сторони, що підписали Меморандум усвідомлюють, що сьогодні існують проблеми в напрямку формування здорового способу життя, гігієнічного виховання населення та поширення медичних знань серед громадян.

Діяльність закладів охорони здоров’я та лікарів у цьому напрямку регламентована Основами законодавства України про охорону здоров’я, кваліфікаційними характеристиками професій працівників охорони здоров’я, керівними документами МОЗ.

В той же час робота в цьому напрямку, на думку Міністерства охорони здоров’я та Союзу споживачів ще не відповідає вимогам часу. Цю позицію поділяє, також, і Комітет з питань охорони здоров’я Верховної Ради України.

Враховуючи показники захворюваності і смертності в Україні, МОЗ та Союз споживачів вважають, що діяльність закладів охорони здоров’я в напрямку формування здорового  способу  життя,  гігієнічного  виховання населення та поширення медичних знань серед  українців повинна бути однією з пріоритетних.

Крім того, як зазначено у підписаному Меморандумі, Міністерство і Союз споживачів поставили за мету сприяти у дотриманні законних прав споживачів з питань якості, обігу та реклами лікарських засобів, харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів, дієтичних добавок, дезінфекційних засобів, медичної техніки і виробів медичного призначення, а також з питань якості надання медичних послуг та послуг із забезпечення громадян лікарськими засобами.

Співробітництво Міністерства охорони здоров’я України із Союзом споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення поглибить партнерство держави й громадськості, сприятиме спонуканню громадян до здорового способу життя, зверненню до лікаря при симптомах  захворювання, відповідальному самолікуванню та раціональному використанню коштів сімейних бюджетів, необхідних на заходи пов’язані з охороною здоров’я.

Союз споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ