АктуальноНовини

Міністр охорони здоров’я збирається на перемовини стосовно забезпечення ліками хворих на ВІЛ/СНІД

01/08/2012

Після засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, яке відбулося у вівторок, за дорученням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової прийнято рішення провести зустріч за участю керівництва МОЗ, представників громадських організацій, які займаються проблемою ВІЛ/СНІД, та виробників лікарських засобів, призначених для ліування ВІЛ-інфікованих.

Оскільки лікування та забезпечення лікарськими засобами хворих на ВІЛ/СНІД є питанням постійної уваги та опіки як з боку МОЗ, так і з боку відповідних громадських організацій, було досягнуто спільної думки щодо необхідності проведення перемовин з представниками фармацевтичних компаній, які виробляють антиретровірусні препарати. Мета перемовин – формування економічно обгрунтованих цін на медичні препарати, призначені для проведення антиретровірусної терапії.

Міністерство охорони здоров’я України має підстави вважати, що процес перемовин буде успішним, з огляду на нещодавно затверджені Кабінетом Міністрів України особливості виконання рамкових угод (при здійсненні державних закупівель), якими створюються умови для довгострокового, а відтак – більш стабільного співробітництва з постачання товарів та послуг. А також тому, що МОЗ постійно та систематично проводить роботу з виробниками та імпортерами лікарських засобів щодо належного забезпечення медичними препаратами громадян України.

Зустріч за участю керівництва МОЗ, представників громадських організацій та виробників лікарських засобів заплановано на 3 серпня 2012 року.

[ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба МОЗ України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ