АктуальноНовини

Минулого тижня регіони отримали необхідну кількість вакцин

28/08/2012

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, минулого тижня регіони отримали вакцини на суму понад 40 млн гривень. Вакцини «Інфанрикс» і «Пентаксим», які є одними із основних і затребуваних у проведенні імунізації населення, надійшли до лікувально-профілактичних закладів регіонів країни у достатній кількості.

Для повноцінного задоволення потреби регіонів у здійсненні належної вакцинації поставлені вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП), анатоксин дифтерійно-правцевий очищений адсорбований, рідкий (АДП), анатоксин дифтерійний очищений адсорбований зі зменшеним вмістом антигену рідкий (АД-м), анатоксин дифтерійно-правцевий очищений адсорбований зі зменшеним вмістом антигенів, рідкий (АДП-м). Цими вакцинами регіони будуть забезпечені вже з 27 серпня.

Також помітно поліпшилася ситуація із забезпеченням ліками онкохворих дітей. Услід за нещодавніми суттєвими поставками, минулого тижня склади державних підприємств поповнилися лікарськими засобами – «Колостимітат натрію», «Вориконазол», «Цитарабін», «Ленограстим», «Топотекан», «Антитимоцитарний глобулін кінський», «Еритропоетин альфа», а також низкою медичних виробів. Поставлено лікувальне харчування дітям до 1 року для лікування фенілкетонурії, бланки суворої звітності (листки непрацездатності) та ін. З 27 серпня зазначені предмети закупівлі будуть розвезені до регіонів.

Тим часом до регіонів уже надійшли лікарські засоби для лікування онкологічних хворих дорослого (темозоломіди) і дитячого віку (темозоломіди, «Посаконазол»), для лікування серцево-судинних захворювань (рентгенконтрасна ізоосмолярна йодовмісна речовина), хронічних вірусних гепатитів (рекомбінантний інтерферон альфа), а також для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію, вроджений гіпотеріоз (набір реактивів) та ботулінічний токсин для лікування хворих на дитячий церебральний параліч.

Від стану активного проведення торгів система державних закупівель переходить до етапу динамічних поставок лікарських засобів і виробів медичного призначення для повноцінного задоволення потреби регіонів на 2012 рік.

[ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба МОЗ України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ