АктуальноНовини

МОЗ підготувало близько 3 млн. вакцин для профілактики грипу та ГРВІ

26/09/2012

На сьогоднішній день  в мережі аптек і медичних установ заготовлено більше 12 млн. упаковок лікарських засобів та понад 2,7 млн. вакцин для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, що на 40% перевищує показники 2010 року.

В ході брифінгу, що відбувся 26 вересня, заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов та Голова Санітарно-епідеміологічної служби, головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко розповіли про готовність української системи охорони здоров’я до можливих спалахів грипу та ГРВІ.

Як зазначив Олександр Толстанов, згідно даних ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського», в епідемічному сезоні 2012-2013 очікується циркуляція трьох штамів грипу: A/H3N2/Вікторія/361/2011, В/Вісконсін/1/2010 та А/H1N1/Каліфорнія/2009. Зазначені три штами увійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу на сезон 2012-2013 років.

Також Олександр Толстанов додав, що рекомендації щодо заходів профілактики були направлені управлінням охорони здоров’я та головним санітарним лікарям областей України, міст та АР Крим.

Анатолій Пономаренко нагадав, що минулого року показники були доволі помірними – спостерігалося 2 хвилі захворюваності на грип та ГРВІ, які охопили близько 12,3% населення України. Нинішній стан оцінюється паном Пономаренко як задовільний, а хвиля захворюваності, на його думку, прийдеться на кінець листопаду-початок грудня поточного року.

Підготувала +Ксенія Гайдук

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ