АктуальноНовини

МОЗ придбало карети швидкої допомоги на третину дорожче від їх вартості

17/04/2013

За нові карети швидкої допомоги Peugeot Boxer Міністерство охорони здоров’я України переплатило більше третини грошей, виділених на них державою. Київський науково-дослідний інститут судової експертизи провів економічне й товарознавче дослідження. За результатами експертизи, при закупівлі машин швидкої допомоги у 2012 році бюджет зазнав збитків на 56 мільйонів 619 тисяч 614 гривень.

Приватна фірма ТОВ “КРАС” отримала 140 мільйонів гривень на 216 нових медичних автомобілів Peugeot Boxer. Тобто за кожну машину МОЗ віддало 649 тис. грн., хоча есперти оцінили машину з усім обладнанням лише в 465 тисяч. Висновок: МОЗ на чолі з Раїсою Богатирьовою за кожну машину переплатило по 185 тис. грн.

Один із засновників ТОВ “КРАС” Федір Саворовський під час інтерв’ю на ТВі не зміг дати пояснень, чому продав Міністерству машини майже на 200 тис. грн. дорожче за їх реальну вартість.

Джерела з Міністерства внутрішніх справ України повідомляють, що у справі закупівлі карет швидкої допомоги Міністерством охорони здоров’я на чолі з Раїсою Богатирьовою відкрито кримінальне провадження.

За інформацією прес-службі МВС, “за фактом закупівлі “швидких” 12 грудня 2012 року почато кримінальне провадження за статтею 191 частина 5 – це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що передбачає від 7-ми до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна”. Зараз триває розслідування: проводяться необхідні експертизи, опитування свідків і підозрюваних у справі.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ