АктуальноНовини

МОЗ проводить послідовну роботу щодо забезпечення ліками онкохворих дітей

16/07/2012

У 2011 році МОЗ здійснило закупівлі лікарських засобів на суму 59,5 млн гривень, що забезпечило 60% потреби хворих дитячого віку у необхідних препаратах (у тому числі для НДСЛ «Охматдит» було закуплено препараті на суму 22, 7 млн гривень, що склало 38% від загальної суми, передбаченої для лікування дітей всієї України). Також МОЗ України провело централізовану закупівлю реагентів для забезпечення витратними матеріалами Референс – лабораторії НДСЛ «ОХМАТДИТ» на суму на 956,0 тис. гривень.

У 2012 році для забезпечення лікарськими засобами дітей, хворих на онкогематологічні захворювання, та витратними матеріалами закладів охорони здоров’я, де проводиться високоспеціалізоване лікування таких дітей, МОЗ виділило 90 млн гривень, що на 50% більше, ніж у 2011 році.

Таким чином, обсяг бюджетних коштів, передбачений на 2012 рік, дозволить забезпечити потреби хворих дітей у препаратах і виробах медичного призначення на 68,9%.

Для лікування дітей, хворих на онкологічну та онкогематологічну патологію в умовах НДСЛ «Охматдит» передбачено 35 678,10 тис. гривень, що складає 39,6% від загальної суми, передбаченої для лікування дітей всієї України.

Для централізованих закупівель визначено номенклатуру саме тих лікарських засобів та виробів медичного призначення, які найчастіше використовуються для протокольного лікування онкохворих дітей.

Щодо наявних залишків лікарських засобів і виробів медичного призначення станом на 11.07.2012 року лікувально-профілактичні заклади можуть проводити стандартизовані курси лікування відповідно до протоколів лікування онкохворих дітей.

Загальний залишок препаратів і медичних виробів у грошовому виразі складає 31,4 млн гривень, що становить у відсотковому співвідношенні 37,8% від загальної річної потреби регіонів на 2012 рік в рамках бюджетного фінансування, або майже 23% від загальної 100% потреби регіонів країни.

У НДСЛ «Охматдит» наявні залишки на суму 9,4 млн гривень, (у тому числі отримані лікарнею за централізованими закупівлями МОЗ України на суму 8,5 млн гривень, а також отримані лікарнеюу якості гуманітарної допомоги на суму більш ніж 881 тис. гривень).

Крім того, станом на 10.07.2012 року в НДСЛ «ОХМАТДИТ» здійснено закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення на загальну суму 42 млн гривень. З них близько 12 млн призначено для підтримки функціонування та проведення протокольного лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, в умовах Центру дитячої онкогематології та відділення трансплантації кісткового мозку.

Станом на 12.07.2012 закупівлі завершено, укладено угоди з переможцями конкурсних торгів та розпочато поставку до регіонів 34 найменування лікарських засобів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, загальна сума яких складає більш ніж 62 млн  гривень, в тому числі для НДСЛ «ОХМАТДИТ» на загальну суму 22103356 гривень.

Прес-служба МОЗ України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ