АктуальноНовини

На Рівненцині активно реалізується другий етап Пілотного проекту

24/12/2012

З 1 листопада 2012 року у Рівненській області діє другий етап Пілотного проекту щодо  здешевлення лікарських засобів для лікування гіпертонії.

Лише за перший місяць було виписано майже 12 тис. пільгових рецептів. Найбільшою активністю відзначились обласний центр, а також Дубровицький та Костопільський райони.

Для отримання пільгового рецепта, жителі області мають звернутися до терапевта, педіатра, кардіолога чи сімейного лікаря. Фахівець зазначить у рецепті міжнародну непатентовану назву препарату, а в аптеці пацієнту запропонують перелік аналогів лікарського засобу вітчизняного та іноземного виробництва, і той вирішить сам скільки він готовий доплатити за препарат. Таким чином, він зможе зекономити від 10 до 80% від вартості лікарського засобу.

У Рівненській області до Пілотного проекту залучено 156 аптек, які знаходяться в усіх куточках регіону.

За інформацією медиків, нині на Рівненщині налічується більше 250 тисяч людей, які страждають на гіпертонічну хворобу. З них понад 60% перебувають під диспансерним наглядом. Значна частина пацієнтів – малозабезпечені та соціально незахищені. Найвищий рівень гіпертонічного захворювання зафіксований у Березнівському, Гощанському, Дубровицькому, Корецькому та Костопільському районах, а також в обласному центрі.

За матеріалами www.moz.gov.ua

+Олена Новіцька

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ