НовиниНовости фармацевтики

На Тернопільщині посилять контроль за якістю лікарських засобів

29/03/2012

В Тернопільській області посилять контроль за якістю лікарських засобів. Так, розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна передбачено ряд заходів ,які запобігатимуть ввезенню та розповсюдженню на території області неякісних, незареєстрованих та фальсифікованих ліків протягом  2012-2017років.

В документі йдеться про те, що Державна служба з лікарських засобів у Тернопільській області та Тернопільська митниця мають щоквартально обмінюватися інформацією, щодо лікарських засобів, які пройшли розмитнення, для того щоб мати змогу оперативно виявляти неякісні препарати та не допускати їх подальшого обігу.  Окрім цього в розпорядженні підкреслено, що варто посилити контроль за лікарськими препаратами у формі субстанцій, які використовуються для подальшого виробництва лікарських засобів.

Крім того, робочій групі, створеній при Державній службі з лікарських засобів у Тернопільській області , було доручено регулярно перевіряти діяльність аптечних закладів та виробників лікарських засобів.

Уповноважені особи аптечних й лікувальних закладів мають своєчасно вилучати з обігу виявлені лікарські препарати, які були заборонені Державною службою України з лікарських засобів, після чого до Державної служби з лікарських засобів у Тернопільській області мають бути подані відповідні документи, які підтверджують факт вилучення з обігу такої продукції.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ