НовиниНовости фармацевтики

На звернення Союзу споживачів щодо низької якості лікарських препаратів на українському фармринку відреагував Президент

12/09/2012

Союз споживачів медичних послуг вкотре звернувся до органів виконавчої та законодавчої влади з приводу несприятливої ситуації, яка слалася на вітчизняному фармацевтичному ринку.

Звернення Союзу не залишилось непоміченим, бо наразі вийшов Указ Президента України № 526/2012 «Про забезпечення населення якісними та доступними лікарськими засобами» ,в якому визнається невідповідність стану організації внутрішнього фармацевтичного ринку інтересам національної безпеки України, а також пропонується ряд заходів для його покращення.

Нагадуємо, що наразі на українському фармацевтичному ринку наявна велика кількість лікарських засобів сумнівного походження, ефективності та якості. А саме:

1)      Під виглядом лікарських засобів продаються засоби із набором хімікатів, дія яких на організм людини не вивчена;

2)      На територію країни ввозяться лікарські засоби, не зареєстровані у країнах походження лікувальних ефект яких не було доведено;

3)      В Україні застосовані лікарські засоби, які були відкликані за світового фармацевтичного ринку через те, що вони становлять небезпеку для здоров’я людей;

4)      Велика кількість ліків, допущених на вітчизняний фармацевтичний ринок, виробляється підприємствами, що не мають сертифікату GMP/WHO.
Підготувала +Ксенія Гайдук

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ