Новини

Нагороди конкурсу «Панацея-2017» – найвище визнання діяльності компанії ACINO в Україні

Новини

Нагороди конкурсу «Панацея-2017» – найвище визнання діяльності компанії ACINO в Україні

27/09/2017

14 вересня 2017 року у КВЦ «Парковий», Київ, відбулася урочиста церемонія нагородження переможців  XVIII національного щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея 2017». На церемонії були присутні 300 фахівців фармацевтичної галузі з усієї України. Мета конкурсу – відзначити лідерів фармацевтичної галузі, які зробили найвагоміший внесок у справу забезпечення ліками пацієнтів України, та розкрити професійний потенціал.

Під час церемонії Топ-менеджером року в номінації «Персона року» було оголошено Євгена Заїку, регіонального директора у країнах СНД ACINOGroup (Швейцарія), генерального директора виробника лікарських засобів «Фарма Старт» (Україна). За результатами комплексних маркетингових досліджень та думкою експертів галузі було визнано, що компанія ACINO в Україні під керівництвом Євгена Заїки продемонструвала рекордні результати в найкоротші терміни.

Євген Заїка під час церемонії нагородження виголосив: «Шановні колеги та друзі, по – перше, велике вам дякую за надану мені довіру. Наша компанія була єдиною, яка не злякалася інвестувати значні кошти в Україну та придбати фармацевтичне підприємство. Ми змогли протягом 2 років не тільки збільшити у два рази наші продажі, а й створити більше ніж 200 нових високооплачуваних робочих місць, що є особливою гордістю нашого колективу. І в першу чергу, я хочу подякувати своїй команді: виробництву, маркетингу та службі продажів, тому що без них ми б не досягли такого результату. Дякую!».

Рейтинг категорії «Персона року» був складений партнерами конкурсу – маркетинговим агентством «MASMI-Ukraine» на основі сформованих факторних моделях, де враховувались індекс частоти згадувань, індекс переваг експертів, і ступінь відповідності «ідеальному» профілю. Експертна вибірка для репутаційного дослідження налічувала 126 представників компаній-виробників та компаній-дистриб’юторів.

Компанія АСІНО в Україні стала переможцем у 3 номінаціях: антигіпертензивні препарати «Діокор» та «Діфорс» були відзначені нагородами «Препарат року» в групі рецептурних препаратів, а протиепілептичний лікарський засіб «Левіцитам» отримав «Панацею 2017» як «Динамічний лідер» у своєму сегменті ринку, що стало підтвердженням найвищої довіри українських пацієнтів, спеціалістів охорони здоров’я та фармацевтів до цих препаратів.

«Для нас це велика честь отримувати другу поспіль нагороду для препарату «Діокор». Велика подяка всім співробітникам компанії ACINO, без цілісної роботи яких ми б не досягли цього успіху . А особливо – медичним представникам, які зробили успішним цей препарат на ринку України», – виступив з вдячною промовою Максим Черевко, керівник Департаменту кардіотерапевтичних препаратів.

Антон Медвєдєв, продакт менеджер з продуктів для лікування артеріальної гіпертензії, під час отримання статуетки богині «Панацеї» виголосив зі сцени:«Я чекав на цю нагороду 10 років! І хочу зазначити, що з нашою командою, це далеко не остання нагорода, яку ми отримуємо. Це лише початок. Дякую всім, колеги!».

«Динамічний лідер» – це препарат-драйвер свого сегменту ринку, завдяки якому зростає фармацевтичний ринок в цілому. Нагороду у номінації «Препарат року. Динамічний лідер» отримав препарат «Левіцитам», який при найменш мінімальному збільшенні роздрібної ціни продемонстрував найшвидше зростання товарообігу у вартісному і натуральному вираженні.

«Дуже приємно від імені компанії ACINO отримувати цю нагороду. За успіхом кожного препарату та кожної номінації – стоять люди. Висловлюю вдячність всій своїй команді за щоденну працю, яку вони вклали для успіху цього препарату, – подякував всім Сергій Ломоносов, керівник Департаменту психоневрологічних препаратів.– А ще дякую організаторам цього конкурсу за надану можливість щороку брати участь у конкурсі, виходити на сцену та отримувати нагороди».

Нагадаєм, що у 2016 році лікарські засоби «Діокор» та «Левоком» компанії ACINO в Україні були визнані найкращими на конкурсі «Панацея» у номінації «Препарат року» в групі рецептурних препаратів.

Рейтинг переможців визначають за результатами комплексних маркетингових досліджень, що надають партнери конкурсу: компанії «MASMI-Ukraine», «QuintilesIMS», «Business-Credit», «SMD», «UMG».

Рейтинг переможців у номінації «Препарат року» складався за результатами маркетингових досліджень, наданих аналітичними компаніями: «Бізнес-Кредит» та «SMD». Переможців визначали за такими показниками: частка продукту у своєму сегменті, динаміка зростання обсягів роздрібних продажів, цінова політика у конкурентному сегменті. Період дослідження 3-й та 4-й квартали 2016 року та 1-й, 2-й квартали 2017 року. Лікарські засоби досліджували за міжнародною АТС – класифікацією.

Переможця у номінації «Препарат року. Динамічний лідер» визначали за допомогою аналітичної системи «Еквалайзер» від компанії «Бізнес-Кредит». «Динамічними лідерами» названі товари, що рухаються швидше за ринок. У цьому рейтингу взяли участь так звані «ринкостворюючі товари», сукупний товарообіг яких становить 80% товарообігу усього аптечного роздробу та зростання роздрібних цін на які супроводжувалося зростанням попиту.

Щорічні нагороди всеукраїнського конкурсу «Панацея» – це найвище визнання діяльності компанії ACINO, яка направлена на покращення якості життя українських пацієнтів.


Станом на липень 2017 р. компанія ACINO в Україні посідає 14-те місце в рейтингу маркетуючих фармацевтичних компаній за обсягами роздрібного продажу лікарських засобів у грошовому еквіваленті та вже другий рік поспіль є однією з найбільш швидкозростаючих компаній серед топ-20. На момент придбання, 1 жовтня2015 р., компанія посідала23-тє місце (згідно з даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «ProximaResearch»).

Джерело: прес-служба ACINO в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ