АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Нестероїдні протизапальні препарати не збільшують ризик викидня у вагітних

07/02/2014

Вчені з Ізраїлю заявили, що нестероїдні протизапальні препарати не збільшують ризик викидня у вагітних. Йдеться про такі лікарські засоби, як ібупрофен, диклофенак і напроксен, які часто застосовуються в першому триместрі вагітності при больових симптомах, запаленні й гарячці.

Для того щоб точно встановити, чи є зв’язок між прийомом цих лікарських препаратів і викиднями, фахівці ретельно вивчили дані майже 65,5 тисячі жінок у віці від 15 до 45 років, які спостерігалися в медичному центрі Сорока (Soroka Medical Center) у Беер-Шеві в Ізраїлі в період із січня 2003 року по грудень 2009 року у зв’язку з пологами (90%) або із загрозою викидня (10%).

Результати показали, що із загальногї кількості жінок тільки сім відсотків приймали нестероїдні протизапальні препарати в першому триместрі вагітності. У жінок, які не приймали ці препарати, викидні траплялися у десяти відсотках випадків, а у тих, хто приймав – у 8,2 відсотках. Доктор Шарон Даніель із університету Бен-Гуріона зазначив, що не вдалося виявити значущого взаємозв’язку між прийомом нестероїдних протизапальних засобів і ризиком мимовільних абортів. Зате вдалося виявити підвищений ризик викидня при прийомі індометацину.

За матеріалами Медновелті

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ