АктуальноНовини

Офіційна позиція ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» щодо державних закупівель препаратів для хворих на ВІЛ/СНІД

30/07/2012

«Всеукраїнська мережа ЛЖВ» офіційно заявляє, що не має жодного відношення до появи публікації на веб-ресурсі «Наші гроші» від 27 липня 2012 року. Жоден із співробітників Мережі на надавав від імені організації ніякої інформації веб-ресурсу «Наші Гроші» стосовно тематики статті.

Мережа підтверджує факт повідомлення представнику Дорадчої ради спільнот з питань доступу до лікування в Україні інформації про ціни, за які Мережа закупила антиретровірусні препарати (АРП) у 2012 році. Мережа ЛЖВ зазначає також, що дана інформація не є конфіденційною і є доступною на офіційних джерелах, зокрема ці ціни можна побачити на сайті Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, за кошти якого і проведено закупівлю вказаних ліків.

Станом на 19:00 п’ятниці 27 липня 2012 року Мережа ЛЖВ не володіє офіційними даними про ціни, за які Міністерство охорони здоров’я закупило вказані у публікації препарати, а отже, ніяк не могла оперувати цією інформацією.

Мережа ЛЖВ зазначає, що просте порівняння цін не дає об’єктивної картини процесу закупівель, оскільки на кінцеву ціну впливає дуже багато чинників: наявність посередників, особливість проведення закупівель державними та недержавними організаціями, цінові політики учасників торгів, тощо. Мережа ЛЖВ тісно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я щодо покращення ситуації з закупівлями антиретровірусних препаратів з 2010 року і пропонує провести спільну зустріч з МОЗ із запрошенням журналістів та представників зацікавлених сторін для оприлюднення нашої позиції.

Насамкінець, риторика даної статті не сприяє покращенню ситуації із закупівлею антиретровірусних препаратів, а також потенційно може завдати шкоди співпраці громадських та державних організацій з подолання епідемії ВІЛ-СНІДу в нашій державі. [ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

За матеріалами moz.gov.ua

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ