НовиниФармацевт Практик Review

Олексій Соловйов пообіцяв, що у новому році дефіциту імпортних ліків не буде

26/12/2012

Олексій Соловйов, голова Державної служби України з лікарських засобів, заявив, що з набуттям постанови КМУ щодо імпорту лікарських засобів дефіциту життєво важливих імпортних препаратів в Україні не буде.

Суть постанови Уряду полягає у тому, що всі препарати, які імпортуються в Україну, повинні бути виготовлені відповідно до вимог GMP. «Єдина наша вимога до глобальних фармацевтичних компаній – щоб наш пацієнт також був забезпечений тією гарантією, яку надають ці компанії для громадян країн Європейського Союзу. Ми жорстко стоїмо на цій позиції», – підкреслив О.Соловйов.

Зі слів чиновника, з 1 січня 2013 на ринок не будуть допущені 1,3 тис. найменувань препаратів, які не відповідають вимогам GMP.

Держлікслужба проаналізувала фармринок щодо можливості виникнення дефіциту ліків, які не отримали підтвердження відповідності вимогам GMP. «Було проведено переговори з фармвиробниками цих препаратів – компаніями з Франції, Італії, Індії. Вони створили в грудні річний, а в деяких випадках – 2-річний запас лікарських засобів, які не виробляють в Україні», – сказав О.Соловйов. – «Ці компанії впродовж першого кварталу 2013 року нададуть усю документацію для того, щоб отримати підтвердження, яке засвідчить, що вони дійсно виробляють лікарські засоби в умовах GMP», – підкреслив Олексій Соловйов.

За матеріалами diklz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ