Новини

Переможці конкурсу «Діабет. Твоя історія» підкорили небо

Новини

Переможці конкурсу «Діабет. Твоя історія» підкорили небо

25/09/2019

18 дітей з діабетом 1 типу віком від 7 до 16 років здійснили політ на повітряних кулях, що став кульмінацією навчально-оздоровчого табору «ДіаКемп» у Кам’янці-Подільському. Таку можливість отримали діти – переможці Всеукраїнського конкурсу історій серед дітей з діабетом «Діабет. Твоя історія», ініційований Санофі в Україні

Мета конкурсу – підтримати бажання сучасних дітей писати тексти для блогів та дати можливість їм проявити свої письменницькі здібності, що сприяє їх творчій самореалізації та є додатковою терапією при діабеті. Адже життя дітей з діабетом 1 типу супроводжується стресом від щоденного контролю хвороби, і написання блогів – це одна з можливостей, завдяки якій вони можуть поділитися зі світом власними думками, почуттями та переживаннями.

Гієм Граньє, директор Санофі в Україні: «Усвідомлюючи потребу дітей з діабетом в підтримці зі сторони батьків, лікарів та суспільства в цілому, Санофі як соціально відповідальна компанія реалізовує такі проекти, як «Діабет. Твоя історія». Власною сміливістю та новими звершеннями діти з діабетом спонукають інших дітей з такою ж хворобою вірити в себе та свої сили».

Історії дітей оцінювало журі в складі 38 лікарів-ендокринологів з різних куточків України та творче журі, до складу якого ввійшли відомі українські письменники: Іван Андрусяк, Сашко Дерманський та журналістка Ірина Стороженко. Журі вразив зрілий погляд дітей на світ та їх відповідальний підхід як до написання історій, так і до контролю хвороби.

У листах до лікарів діти з діабетом висловлювали вдячність та глибокі емоції, чим надихнули лікарів налагодити зі своїми маленькими пацієнтами ще тісніше партнерство. Адже роль лікаря в житті дитини з діабетом є не менш важливою, ніж роль батьків, бо успішність лікування та досягнення цілей терапії великою мірою залежить саме від них.

Переможець конкурсу «Діабет. Твоя історія» Любомир Тихончук так написав про вдячність лікареві у своїй конкурсній роботі:

«Дякую Вам за Вашу роботу. Лікар – це людина, яка краще розуміє іншу людину, як і Ви. Коли у мене почався діабет, то у мене був високий цукор і тільки через три тижні я зрозумів, що зі мною щось трапилось. Ви відкрили для мене світ, у якому треба боротися і перемагати».

Надія Муляр, лікар-ендокринолог Хмельницької дитячої лікарні, поділилася своїми враженням від супроводу дітей під час «ДіаКемпу»:

«Завдяки проекту «Діабет. Твоя історія» діти з діабетом перемогли аж два страхи: публічно ділитися переживаннями у зв’язку із захворюванням та піднятися на повітряних кулях. І цим ще раз довели, що важка хвороба – не завада будь-яким досягненням та висотам. Я, як і всі лікарі-ендокринологи, пишаюся ними!»

Близько 422 млн людей у світі живуть з діабетом. В Україні офіційно зареєстровано майже 1,3 мільйона пацієнтів, а ще втричі більше людей не знають про свою хворобу. 9 500 дітей живуть із цукровим діабетом 1 типу і ця кількість продовжує зростати. Саме тому про діабет варто говорити як про глобальну проблему, збільшуючи обізнаність про хворобу, інтегруючи пацієнтів із діабетом в активне суспільне життя та ініціативи, покликані запобігати хворобі.

Джерело: прес-служба Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ