Новини

Полілог професіоналів

18/11/2014

21 жовтня у Львові відбулася робоча зустріч Голови Державної служби України з лікарських засобів Михайла Пасічника із фармацевтичною громадою восьми областей України, де обговорювалися актуальні питання фармацевтичної галузі у контексті європейських стандартів.

У нараді взяли участь представники аптечних мереж та оптових компаній Закарпатської, Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

З вступним словом і побажаннями плідної роботи до фармацевтів звернулася в.о. начальника Державної служби з лікарських засобів у Львівській області Надія Ізьо.

Михайло Пасічник нагадав присутнім про мету створення та завдання Держлікслужби та запевнив, що Служба працюватиме відкрито і прозоро. Попри те, що керівники Держлікслужби змінювалися дуже часто, курс у європейському напрямку розвитку був встановлений вже давно.

Михайло Пасічник повідомив про зміст проектів законодавчих та нормативно-правових актів, підготовлених учасниками шести робочих груп за різними напрямками роботи Держлікслужби. Зокрема, Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби”, яким встановлена низка нововведень щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів. Так, застосування лікарських засобів стає можливим після закінчення терміну дії реєстраційного посвідчення за умови дотримання терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці. Також вводиться норма, згідно з якою після закінчення строку, протягом якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується. Ці нововведення – ще один крок на шляху приведення вітчизняного законодавства до європейських вимог.

Про роботу Держлікслужби та зміни у законодавстві можна дізнатися із сайту відомства, де оперативно висвітлюються всі події.

Перебуваючи у Львові, Михайло Пасічник відвідав виробничі дільниці ПАТ «Галичфарм», яке входить до складу корпорації «Артеріум». А також зустрівся з ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, член-кореспондентом НАМН України, професором, доктором фармацевтичних наук Борисом Зіменковським та обговорив питання підготовки фармацевтичних кадрів, підвищення кваліфікації, ролі місцевого фармацевтичного самоврядування.

Фото прес-служби Держлікінспекції України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ