АктуальноНовини

Полтавщина повністю забезпечена вакцинами від сказу

12/02/2013

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я повідомляє, що ще 8 лютого на аптечному складі Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» було достатньо вакцин від сказу.

Вакцина від сказу передали відповідним лікувально-профілактичним закладам Полтави (1-ій міській клінічній лікарні та дитячій міській клінічній лікарні).У цей же день додатково було доставлено певну кількість вакцини для забезпечення повного курсу імунопрофілактики, передбаченого схемами.

Усім пацієнтам, котрі постраждали від нападу безпритульної собаки, введено антирабічну вакцину, 12 пацієнтам згідно з медичними  показниками за локалізаціями травмування введено антирабічний імуноглобулін за схемою. При цьому вакциновано вакциною «КОКАВ» – 34 особи, вакциною «ИНДИРАБ» – 8 осіб та 12 пацієнтам введено Антірабічний імуноглобулін (комбінований курс). За усіма  постраждалими ведеться динамічне спостереження.

Запас антирабічної вакцини  в області достатній для проведення повного курсу імунізації усім травмованим. Так, у лікувальних закладах, що здійснюють антирабічну допомогу знаходиться 190 доз вакцини «КОКАВ», на складі Комунального підприємства «Полтавафарм» – 53 дози вакцини «КОКАВ», та 44 комплекта Антирабічного імуноглобуліна.

За матеріалми  www.kmu.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ