НовиниНовости фармацевтики

Працедавці медичної промисловості проти відтермінування подання обов’язкового висновку на відповідність імпортованих ліків вимогам GMP

24/12/2012

Президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України та член Колегії МОЗ України Валерій Печаєв надіслав лист на ім’я Голови Державної служби України з лікарських засобів Олексія Соловйова з проханням посприяти залишенню чинної редакції змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну.

Причиною звернення стало оприлюднення проекту постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2012 р. № 793», який передбачає відтермінування обов’язкового надання копії висновку стосовно підтвердження дотримання вимог GMP при імпорті лікарських засобів до 1 липня 2013 року.

У листі зазначено, що правління ООРММП України після детального розгляду проекту постанови прийшло до висновку, що прийняття його є недоцільним, оскільки останнім часом збільшилась кількість фальсифікованих лікарських засобів, у тому числі іноземного походження. Причиною тому правління вважає невідповідність імпортованих препаратів вимогам GMP.

У листі мова також іде про ввезення ліків великими фармкомпаніями, які розташовані у державах-членах PIC/S, проте виробництво їхньої продукції проводиться в країні, яка не є членом цієї організації і не відповідає вимогам GMP.

«Звертаємось до Вас, шановний Олексію Станіславовичу, з проханням підтримати наше звернення до Віце-прем’єр-міністра — Міністра охорони здоров’я України Богатирьової Р.В.», – говориться в документі.

За матеріалами www.diklz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ