АктуальноНовиниНовости фармацевтики

Препарат для лікування діабету другого типу Фарксіга компаній Брістол-Майерс Сквібб і АстраЗенека схвалений FDA

10/01/2014

Управління контролю якості продуктів і лікарських засобів США (Food and Drug Administration, FDA) схвалило лікарський препарат Фарксіга/ дапагліфлозін (Farxiga/ dapagliflozin) фармацевтичних компаній Брістол-Майерс Сквібб (Bristol-Myers Squibb) і АстраЗенека (AstraZeneca). Цей препарат призначений для поліпшення глікемічного контролю у комбінації з дієтою і фізичними вправами у дорослих пацієнтів, які страждають на діабет другого типу.

Директор центру з оцінки і дослідженню ліків (Office of Hematology and Oncology Products in the FDA’s Center for Drug Evaluation and Research) при Управлінні контролю якості продуктів і лікарських засобів США Кертіс Розенбрау (Curtis Rosebraugh) відзначив, що контроль рівня цукру в крові пацієнта, який страждає на діабет другого типу, є дуже важливим у лікуванні діабету. Препарат дапагліфлозін є селективним і оборотним інгібітором натрій-залежного переносника глюкози (SGLT2), який працює окремо від інсуліну.

Безпека й ефективність препарату були оцінені в 16 клінічних випробуваннях за участю більш ніж 9400 пацієнтів, які страждають на діабет другого типу. Результати досліджень показали поліпшення у глікозильованому гемоглобіні після курсу лікування дапагліфлозіном. Також цей препарат досліджувався в якості монотерапії й у комбінації з іншими препаратами від діабету другого типу, включаючи метформін (metformin), піоглітазон (pioglitazone), глімепірид (glimepiride), сітагліптін (sitagliptin) й інсулін. У ході клінічних випробувань найбільш поширеними побічними явищами були генітальний мікоз й інфекції сечовивідних шляхів.

За інформацією Медфармконнект

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ