АктуальноНовини

Рецепти на препарати для відшкодування дозволено виписувати лікарям закладів охорони здоров’я незалежно від форм власності

04/11/2013

Наказом МОЗ України від 04.10.2013 р. № 858 вносяться зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджені наказом МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360. Документ набуде чинності після його опублікування в офіційних друкованих джерелах.

Відповідно до змін п. 1.1. Правил передбачається, що рецепти на препарати, вартість яких підлягає відшкодуванню, дозволено виписувати лікарям закладів охорони здоров’я незалежно від форм власності (у тому числі і приватної) і підпорядкування за погодженням із органами охорони здоров’я місцевих державних адміністрацій. Метою прийняття наказу МОЗ України № 858 є вдосконалення порядку виписування рецептів на препарати, вартість яких підлягає державному відшкодуванню.

Крім того, фельдшери закладів охорони здоров’я незалежно від форм власності й підпорядкування отримують право виписувати рецепти на лікарські засоби пацієнтам із затяжними і хронічними захворюваннями при продовженні лікуючим лікарем курсу лікування. При цьому фельдшерам необхідно буде вказувати свою посаду, завіряти рецепт власним підписом та печаткою закладу охорони здоров’я.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ