АктуальноНовини

Результати робочої наради в Держлікслужбі України з питань ціноутворення на лікарські засоби

25/01/2012

Минулого тижня в Державній службі України з лікарських засобів відбулася робоча нарада, на якій було опрацьовано питання щодо утворення цін на лікарські препарати. Також нормативно-правові акти були приведені у відповідність до Закону України від 03.11.2011 № 3998 VI «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби».

В нараді взяли участь: Голова Держлікслужби України Соловйов О.С., Начальник Управління ліцензування та сертифікації виробництва Держлікслужби України Тахтаулова Н.А., заступник Начальника Управління ліцензування та сертифікації виробництва Держлікслужби України Литвиненко Н.В., Головний виконавчий директор корпорації “Артеріум» Гарцилов Д.В., Генеральний директор ДП “Державний експертний центр МОЗ України Бліхар В.Є., Президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України Печаєв В.К., Перший віце-президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України Хорунжий Г.Г., Виконавчий директор ТОВ “ФАРМЕКС ГРУП” Разумний А.Г.

Під час наради учасники запропонували виключити термін «вжити заходів щодо приведення до 1 липня 2012 р. власниками реєстраційних посвідчень на лікарські засоби, які зареєстрували (перереєстрували) лікарські засоби до набрання чинності постанови від 14.11.2011 р. N 1165, реєстраційних матеріалів у відповідність з постановою від 14.11.2011 р. N 1165».

Отже власники реєстраційних посвідчень на лікарські засоби відтепер зможуть поступово вживати заходи під час реєстрації або перереєстрації лікарських препаратів.

Велике соціальне значення мають зміни, що були внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», порядку встановлення цін на лікарські препарати, до яких застосоване державне регулювання.

Також учасники виступили на підтримку внесення до законопроекту Закону України «Про лікарські засоби» терміну «активний фармацевтичний інгредієнт (АФІ)» та внесення до статті 9 змін щодо переліку документів, що додаються до заяви про державну реєстрацію (перереєстрацію) активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ).

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ