АктуальноНовини

Розроблено пристрій для діагности раку за аналізом запаху сечі

10/07/2013

Висока статистика захворюваності на рак сечового міхура змусила британських вчених розпочати розробку спеціального приладу, який на відміну від інших дорогих методик, здатний визначати наявність ракових клітин за запахом, який виділяє сеча хворої людини.

Біомаркери, які використовуються як діагностичні засоби при виявленні ракових пухлин грудей або шийки матки, у цьому випадку неефективні. Тільки рання діагностика дозволяє ефективно боротися з онкологічним захворюванням.

Розроблений апарат отримав назву Odoreader. Він оснащений сенсором, який розпізнає особливі гази і на протязі 30 хвиин передає на екран монітора хімічний аналіз сечі, що дозволяє лікарям здійснювати успішну діагностику.

У лабораторних випробуваннях взяли участь понад 90 добровольців, у 24 із яких виявлено рак сечового міхура. Результати випробувань показали стовідсоткову ефективність розробки. Нова методика не тільки сприяє зниженню витрат на проведення діагностики захворювання, але й позбавляє пацієнтів від неприємної необхідності проходити часті й виснажливі огляди.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ